Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζουν το έδαφος για νέα μέτρα


«Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή για την αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας που εξοντώνει την κοινωνία και την οικονομία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα στο «Πρώτο Θέμα».
«Αδιάφορη για τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μην της βάλει κακό βαθμό η τρόικα στις μνημονιακές της εξετάσεις, την ίδια στιγμή που η επικοινωνιακή της προπαγάνδα περί δήθεν ανάπτυξης πέφτει στο κενό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: 

«Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα με Προεδρικά Διατάγματα, η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν το μόνο τους σχέδιο. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί προϋπόθεση για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, την προστασία της δημοκρατίας και την έξοδο από την κρίση, με όρθια την κοινωνία».

Για αντιλαϊκό κατήφορο ο οποίος δεν έχει τέλος κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, με αφορμή τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών, περί «δύσκολης διαπραγμάτευσης» με την τρόικα, το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Περισσό, η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση θα αποτελέσει αφετηρία «για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, δηλαδή με νέες απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, νέους φόρους και χαράτσια, κατασχέσεις».

Η φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση προϋποθέτει, κατά το ΚΚΕ, «αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».
tvxs