Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση δικαιοσύνης για τη δημοσίευση φωτογραφιών του Ασλάνη


Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τη δημοσίευση των φωτογραφιών που δείχνουν τον Μιχάλη Ασλάνη νεκρό πεσμένο στο πάτωμα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ενώ με μήνυμά τους στο Twitter σημείωσε πως «όσοι εμπορεύονται τη φωτογραφία ενός νεκρού για να "πουλήσουν" , διαπράττουν μεγάλη αθλιότητα. Ελπίζω να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης».
Δίπλα στον Μιχάλη Ασλάνη η αστυνομία εντόπισε ποσότητα χαπιών, ενώ οι αρχές βρήκαν και χειρόγραφες σημειώσεις. Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη μετά από εξέταση ο ιατροδικαστής Σωτ.Μπουζιάνης ο γνωστός σχεδιαστής πέθανε από πνευμονικό οίδημα, το οποίο δεν απέκλεισε να προήλθε από κατανάλωση χαπιών.

«Η προσωρινή αιτία θανάτου του σχεδιαστή είναι πνευμονικό οίδημα. Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να προέλθει είτε από λήψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων ή ναρκωτικών ουσιών, είτε από παθολογικά αίτια», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα αποκλείει την εγκληματική ενέργεια.

Απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του σχεδιαστή, αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα είναι έτοιμα περίπου σε 20 ημέρες.

Οι αρχές έχουν στην κατοχή τους το ημερολόγιο του γνωστού σχεδιαστή, το οποίο βρέθηκε στο χώρο και στο οποίο φέρεται να κατέγραφε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά και διάφορε σκέψεις του. «Φωτεινούλα και Δήμητρα, δεν αντέχω άλλο και συγγνώμη που σας το έκανα αυτό», αναφέρεται σε ένα σημείο.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός σχεδιαστής ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης πως έχει υποστεί οικονομική καταστροφή καθώς υποστήριζε πως έπεσε θύμα απάτης από δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του και οι οποίες τώρα έχουν εξαφανιστεί.