Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Βενιζέλος σε Άδωνι: Εσύ είσαι που σπας αυγά


Ένα σπασμένο ποτήρι προκάλεσε αμηχανία μεταξύ των υπουργών και του πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ευάγγελος Βενιζέλος και Άδωνις Γεωργιάδης άρχισαν τις ατάκες, με τον πρωθυπουργό να τους κοιτά με μισό μάτι…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Φέρνοντάς το ο σερβιτόρος του Μαξίμου του γλίστρησε από τα χέρια και έσπασε πάνω στο τραπέζι.

Ο σερβιτόρος, είναι αλήθεια, στενοχωρήθηκε, ενώ οι υπουργοί κοιτούσαν αμήχανα τον πρωθυπουργό που αν και εκνευρίστηκε δεν είπε κουβέντα στον σερβιτόρο. Όπως και να ‘χει ένα σπασμένο ποτήρι με το νερό χυμένο στο τραπέζι των συνεδριάσεων δεν φαινόταν καθόλου καλός οιωνός.

«Γούρι, γούρι» φώναξε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, κάνοντας τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον κ. Ευ. Βενιζέλο, να τον κοιτάξουν περίεργα: «Εδώ ήρθαμε για να σπάσουμε αβγά, μ' ένα σπασμένο ποτήρι τώρα να ασχολούμαστε;» συνέχισε ακάθεκτος ο υπουργός Υγείας, ψελλίζοντας μάλιστα κάτι στα αγγλικά, περίπου μια παράφραση βρετανικής παροιμίας, όπως «never cry over spoiled water».

Ο κ. Βενιζέλος εξακολουθούσε να τον κοιτάζει με απορία και σε κάποια στιγμή τού είπε: «Εσύ είσαι που σπας τα αβγά». Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τη φράσηως κομπλιμέντο και τη μετέφερε και στους συναδέλφους του.