Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Άλλα 400 ευρώ νέοι φόροι σε κάθε φορολογούμενο


Η τρόικα έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη χώρα, ωστόσο στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη λάβει εντολές να αυξήσουν τα έσοδα από άμεσους φόρους για την επόμενη χρονιά

Προκειμένου να καλυφθεί δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 περιλαμβάνονται νέοι φόροι ώστε τα έσοδα να αυξηθούν από 17.5 σε 19.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση αυτή, μεταφράζεται σε 400 ευρώ ανά φορολογούμενο, ενώ αλλαγές θα έρθουν και με την κατάργηση του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ. Πλέον, η ευνοϊκή αυτή διάταξη καταργείται και αντικαθίστανται απόέκπτωση 2.100 ευρώ για εισοδήματα ως 21.000 με μείωση κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματος.

Το σοκ για τους φορολογούμενους όμως, έρχεται από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Ενοίκια, τόκοι δανείων κατοικίας, ασφάλιστρα και δίδακτρα δεν θα εκπίπτουν πλέον, ενώ «χτύπημα» θα δεχθούν και οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, αλλάζουν οι κλίμακες φορολόγησης και πλέον θα υφίστανται μόνο τρία κλιμάκια για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Στη ίδια μοίρα θα βρεθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν και στην κλίμακα φορολόγησης.
www.newsbomb.gr