Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Καμπάνα» ΣΔΟΕ στο Δήμο Γρεβενών

Από το Ποντίκι 

«Αν δεν μας δώσουν τα αντίγραφα των τιμολογίων δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε ένα ευρώ στο ΣΔΟΕ», λέει στο «ΠΟΝΤΙΚΙ» ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπσίδης. Η δήλωση του δημάρχου αφορά την υπόθεση σχετικά με το πρόστιμο ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε το ΣΔΟΕ στην τοπική Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης.

Σύμφωνα μάλιστα με τη ΔΟΥ Κοζάνης η Δημοτική Επιχείρηση έχει περιθώριο 35 ημερών προκειμένου να προχωρήσει σε διακανονισμό του προστίμου, ενώ η δημοτική αρχή δηλώνει μέσα από το vetonews.gr ότι θα καταθέσει προσφυγή διότι αμφισβητεί ορισμένα από τα ποσά που έχουν καταλογιστεί.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2010 μέσα από τον τότε δήμαρχο Γρεβενών, Γ. Νούτσο, ο οποίος προσέφυγε στον εισαγγελέα και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζητώντας να ελεγχθούν τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης.

«Δε μας δόθηκε το δικαίωμα να εκθέσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το θέμα, επισημαίνει ο κ. Κουπσίδης. Σαφώς υπάρχουν και κάποια εικονικά τιμολόγια, αλλά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διαβεβαιώνει ότι ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών ήταν κανονικά εκτελεσθέντα.

Υπάρχει μία σκιά σε ό, τι αφορά το ΣΔΟΕ», τονίζει ο δήμαρχος Γρεβενών και συνεχίζει: «Λίγο πριν μας επιβάλουν το πρόστιμο είχαν αντικατασταθεί τα στελέχη και τα νέα πρόσωπα αρνήθηκαν να μας δώσουν τα αντίγραφα των ‘’επίμαχων’’ τιμολογίων, με τη δικαιολογία ότι ο όγκος τους ήταν μεγάλος.

Δεν μπορούν να καταλογίζουν πρόστιμα και αμαρτίες προηγούμενων διοικήσεων σε μία δημοτική εταιρεία στην οποία πληρώνουν τέλη όλοι οι κάτοικοι των Γρεβενών, χωρίς να έχουν ζητηθεί ευθύνες από τους κακοδιαχειριστές της υπόθεσης. Και μιλάμε για μια εταιρεία που έχει πληρώσει μέσα σε δυο χρόνια και τέσσερις μήνες ληξιπρόθεσμες οφειλές 3.800.000 ευρώ, μειώνοντας κατά 25% το έλλειμμά της».