Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Δωροθέα Ποιμενίδου: Η “χρυσή” αθλήτρια της τοξοβολίας από τον Κορινό

Η 18χρονη με ειδικές ικανότητες που “ζωγραφίζει”

Είναι μόλις 18 ετών αλλά δίνει μαθήματα δύναμης, αντοχής, αισιοδοξίας και ελπίδας. Μαζί με όλα αυτά για χάρη της η Πιερία κερδίζει χρυσά και ασημένια μετάλλια και γίνεται αναγνωρίσιμη παντού εκτός και εντός συνόρων.Η 18χρονη Δωροθέα Ποιμενίδου δεν είναι μια απλή, εξαιρετική αθλήτρια τοξοβολίας με 7 χρυσά και 3 ασημένια μετάλλια από τον Κορινό Πιερίας.

Είναι μια αθλήτρια μοναδική σε αυτό που κάνει, πρότυπο για όλους μας και φυσικά παράδειγμα προς μίμηση. Είναι μια νέα κοπέλα με προσθετικά τα κάτω άκρα που όμως αγωνίζεται και διακρίνεται σε δυο συλλόγους, στο σύλλογο «Δόξα» Αμεα και στον «Σκοπευτικό Όμιλο Αποφοίτων ΑΠΘ» αρτιμελών. Έχει κερδίσει και για τους δυο συλλόγους χρυσά και ασημένια μετάλλια με την υποστήριξη και την σκληρή προπόνηση από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Αλέξανδρο Νασούλα ο οποίος επίσης συμμετείχε σε τέσσερις Ολυμπιάδες.

Η Δωροθέα Ποιμενίδου ξεκίνησε από την Κατερίνη, από τον Αρχέλαο, όμως λόγω έλλειψης χώρου και προπονητών συνέχισε στην Θεσσαλονίκη όπου όταν προπονείται πηγαίνει 3 φορές την εβδομάδα.

Η Δωροθέα Ποιμενίδου μίλησε στο Katerini-news για τις προσπάθειες της, τις επιτυχίες τα όνειρά της αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Αυτό το διάστημα ετοιμάζεται για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και την Πιερία στο Παγκόσμιο στην Ταϊλάνδη, και ένα είναι σίγουρο: ανεξαρτήτως αποτελέσματος η Πιερία είναι περήφανη για την Δωροθέα Ποιμενίδου.



Μεγαλώνοντας με την τοξοβολία

«Από τότε που με θυμάμαι η τοξοβολία είναι μέρος της ζωής μου» μας λέει χαρακτηριστικά, αφού πρακτικά μεγάλωσε με προπονήσεις και αγώνες. Όπως τονίζει, σαφώς και όλα αυτά τα χρόνια χρειάστηκαν θυσίες και μάλιστα πολλές για να πετυχαίνει τους στόχους της, κυριολεκτικά και μεταφορικά και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της που το αντιλαμβάνεσαι αμέσως.

Η Δωροθέα Ποιμενίδου έχει καταφέρει εξαιρετικά πράγματα στην τοξοβολία, κόντρα σε αθλητές αρτιμελής κερδίζοντας χρυσά μετάλλια και αποδεικνύοντας πως το πιο ισχυρό όπλο της είναι η αγάπη της για την τοξοβολία, η επιμονή της και η σκληρή δουλειά.

«Έχω θέμα ισορροπίας λόγω των ποδιών μου και η τεχνική μου πρέπει να είναι πιο γρήγορη. Αν για ένα αθλητή αρτιμελή τον πειράζει μια φορά ο αέρας, εμένα με πειράζει 10 φορές» μας εξηγεί.

«Είναι δύσκολο άθλημα γιατί πέρα από το φυσικό μέρος, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η ψυχολογία. Μερικές φόρες που έχω καλή μέρα και ψυχολογία αυτό «βγαίνει» στα βέλη και άλλες όχι. Επιπλέον οι ι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο. Θυμάμαι μια προπόνηση που έβρεχε καταρρακτωδώς δεν βλέπαμε καν τον στόχο. Δεν μπορώ να κρύψω κάτι από την τοξοβολία» αναφέρει η Δωροθέα.



Οι διακρίσεις

Η 1η διάκριση για την 18χρονη αθλήτρια ήλθε το 2010 με το πρώτο χρυσό μετάλλιο ως ΑμεΑ, με τη «Δόξα». Από εκεί και πέρα μετρά μόνο επιτυχίες μέχρι σήμερα, με 3 χρυσά στη «Δόξα» 4 χρυσά στον Σκοπευτικό Όμιλο και 3 ασημένια, σε πανελλήνιες διοργανώσεις.

Την περίοδο αυτή ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο (1-7) στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, καθώς πρώτευσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας που διοργάνωσε η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, πιάνοντας τα κριτήρια πρόκρισης.



Η Σχολή Καλών Τεχνών

Τα σχέδια της Δωροθέας δεν τελειώνουν με την τοξοβολία, αλλά περιλαμβάνουν και άλλους τομείς. Η 18χρονη που τελείωσε το σχολείο, ήθελε αρχικά σχολή ΤΕΦΑΑ ωστόσο δεν υπάρχει όπως μας είπε ειδικό τμήμα για αθλητές ΑμεΑ και τα μαθήματα είναι ίδια για όλους. « Για παράδειγμα, στην κολύμβηση θα ήταν λίγο αμήχανα να πάω εγώ με τα υπόλοιπα κορίτσια» μας λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Έτσι στράφηκε σε μια άλλη επίσης μεγάλη αγάπη τη Σχολή Καλών Τεχνών και ειδικότερα το Τμήμα Κινηματογράφου, ελπίζοντας να πετύχει και εκεί.

Και φυσικά θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, αφού «ζωγραφίζει» στους αγώνες γιατί όχι και να μην τους κινηματογραφεί;
http://katerini-news.gr