Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τσίπρας: Σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας


«Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και 
αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και την νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει. Όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ προς το Σύνταγμα, σήμερα. Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις, στις οποίες υπήρξε μαζική συμμετοχή, ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι.


«Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα δημοκρατική εγρήγορση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες. Ως εκ τούτου χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά. Και άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας. Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει».