Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ απειλεί την Κυβέρνηση:Αν δεν διαγράψετε τα πρόστιμα του ΠΑΟΚ φεύγω!

                                                                                                                  
   Την υπόσχεση να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω επένδυσης 80 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε βάθος οκταετίας και 12 εκατ. για την ανακαίνιση του  ξενοδοχείου Makedonia  Palace έδωσε ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.... αρκεί το ελληνικό Δημόσιο να διαγράψει όλα τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που έχει επιβάλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που φθάνουν συνολικά τα 22 εκατ. ευρώ !
Οι εξαγγελίες και το "τελεσίγραφο" του κ. Σαββίδη έγιναν μπροστά σε υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, γενικότερα την ελίτ της Θεσσαλονίκης, που συμφώνησαν μαζί του σε όλα...

Τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι συνολικά 33 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη μόνο τα 15 εκατ. ευρώ είναι οι πραγματικές οφειλές. Τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα οποία θέλει οπωσδήποτε να διαγραφούν.
"Αν δεν διαγράψουν τα ανήθικα πρόστιμα που επέβαλαν στον ΠΑΟΚ, 22 εκατ. ευρώ, μπορώ να πω γεια σας. Είμαι έτοιμος να σας δώσω τα 11 εκατ. Αν δεν τα θέλετε, δεν θα πάρετε τίποτα", είπε χαρακτηριστικά ο ομογενής επιχειρηματίας, προσθέτοντας: "Είμαστε μάρτυρες, θα διαγράψουν εκατομμύρια ευρώ οφειλών στους σιδηροδρόμους και στις τράπεζες".

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ υποστήριξε ότι στους οκτώ μήνες που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει πληρώσει 12 εκατ. ευρώ φόρους και, αν υλοποιηθεί το επενδυτικό του πρόγραμμα, θα πληρώνει στο κράτος σε ετήσια βάση περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές.

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εφαρμόσω τις τακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για τις οφειλές των ομάδων, δεν θέλω να χάσω τον χρόνο του ΠΑΟΚ. Πάνω στα χρέη του ΠΑΟΚ έχουν μπει πρόστιμα και πλέον υπάρχει αύξηση της οφειλής πάνω από 200% και σήμερα μας λένε λοιπόν ότι θέλουν 33 εκ. ευρώ. Δεν θέλουμε σαν ΠΑΟΚ διαγραφή των οφειλών, την παραδοσιακή οδό, να μην πληρώσει κανείς τίποτα, να κατεβαίνει κατηγορία και να χάσει ο ΠΑΟΚ δύο με τρία χρόνια και μετά να είμαστε στην Α' κατηγορία καθαροί. Είπαμε πριν από έναν χρόνο στην κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δίνουμε 11 εκ ευρώ, αν δεν τα θέλετε δεν θα πάρετε τίποτα, αλλά αυτό σταματάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Δεν θέλω να πληρώσω εκείνα τα χρήματα που κατά την γνώμη μου είναι ανήθικα, δεν θέλω να πληρώσω την αύξηση 200%.

Σε πολλά οικονομικά πεδία της Ελλάδας συμβαίνει αυτό, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν διαγράφονται. Μήπως το κάνουν αυτό κάποιοι που δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα; Δεν θέλω να πω γεια σας. Σήμερα ήρθα εδώ γιατί ήθελα να βγάλω μία κραυγή της ψυχής μας. Εγώ μπορώ να μην πληρώσω αλλά δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου. Είπα τον πρωθυπουργό να με πάρει ως παράδειγμα. Απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά για όλα τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη καταστροφή του ποδοσφαίρου».

Για τον ΠΑΟΚ ανέπτυξε τα σχέδια του σε τρεις άξονες: την κατασκευή υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου 25 εκατ. ευρώ, την υλοποίηση έργων αθλητικής ανάπτυξης (εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών) 15 εκατ. ευρώ, την ολική ανακαίνιση της Τούμπας 40 εκατ. ευρώ (νέο μεταλλικό κέλυφος, νέες σουίτες, στέγαστρο για όλους, μεγαλύτερη χωρητικότητα στις 35.000 θέσεις, χώρους στάθμευσης).