Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης

Αγαπητοί γονείς,

Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων βρίσκει το χώρο της Δημόσιας Παιδείας σε αναστάτωση. Σχολεία κλειστά από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, μαθητές να ετοιμάζονται για καταλήψεις, οικογένειες στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και μια κοινωνία, που βράζει.
Και εμείς ως γονείς, δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς. Ανησυχούμε για όλα αυτά, που συμβαίνουν γύρω μας και τις επιπτώσεις, που θα έχουν στα παιδιά μας, τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες. Είμαστε αποφασισμένοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμβάλλουμε στην αλλαγή αυτής της κατάστασης
Γι’ αυτό η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Πιερίας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα μια σειρά από πρωτοβουλίες με σκοπό την ενημέρωση των γονέων πάνω στα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου, σε συνδυασμό με δράσεις, που θα δίνουν λύσεις, εκεί όπου η πολιτεία αδυνατεί ή απλά αδιαφορεί.
Ως πρώτο βήμα καλούμε όλους τους Γονείς, που έχουν παιδιά στο Λύκειο, σε ενημερωτική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Εκάβη τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, με τα παρακάτω θέματα:
Νέο Λύκειο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης


Να είστε όλοι εκεί.


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης