Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πως ο Μπαλτάκος αμάρτησε για τον γιο του


Σοβαρότατo θέμα ηθικής τάξεως για την κυβέρνηση εγείρει υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος. 
Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κατάφερε να διορίσει στο Λιμενικό Σώμα τον γιο του, ο οποίος είχε αποτύχει στις εξετάσεις του Σώματος, παρακάμπτοντας 15 επιλαχόντες που είχαν καλύτερους βαθμούς από αυτόν. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο κ. Μπαλτάκος και η ηγεσία του Λιμενικού προχώρησαν και σε άλλες παρεμβάσεις ώστε να πάψουν οι αντιδράσεις των επιλαχόντων. Σε επικοινωνία με το Tvxs.gr,o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας επιβεβαίωσε τα σκανδαλώδη περιστατικά.


Η υπόθεση ξεκινά από το 2011 όταν ο γιος του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και βαφτιστήρι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού.


Ο 24χρονος τότε Δημήτρης – Γιώργος έχοντας σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική και με μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ, κόπηκε στο μάθημα του Διοικητικού Δικαίου και συνεπώς δεν έγινε δεκτός. Ο ίδιος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ (απόφαση 982/11-10-2011) αλλά δεν άλλαξε το αποτέλεσμα, και έτσι προσέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με σκοπό την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΕΠ. Το Δικαστήριο κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δίνει εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση, υπερπηδώντας τους 15 επιλαχόντες που είχαν μεγαλύτερη βαθμολογία από εκείνον.

Δικηγόρος του ήταν η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του Τάκη Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης.


Οι 15 επιλαχόντες αντέδρασαν και έτσι ο Τάκης Μπαλτάκος παρενέβη ώστε να γίνουν δεκτοί στο Σώμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι παρακάμφθηκαν στη σειρά κατάταξης από τον Δημήτρη – Γιώργο Μπαλτάκο, προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους.

«Η καταγγελία των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για σκανδαλώδη παρέμβαση Μπαλτάκου, απαιτεί σαφή απάντηση. Αν αληθεύει, ο Σαμαράς οφείλει αμέσως να τον πάψει», σχολίασε στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
tvxs