Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δεν άκουσα να μιλήσει και η γνώση δεν αρκεί…


Μετά από χρόνια ξανακούγεται το όνομα του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, 
Γιώργου Γραμματικάκη, για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου ή του υποψηφίου περιφερειάρχη Κρήτης. Μάλιστα εμπλέκουν και το όνομα του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, στην προώθηση της ενδεχόμενης υποψηφιότητας.

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζω αν εμπλέκεται στην προβολή του ονόματος ο Γ. Σταθάκης, δεν ξέρω καν αν επιθυμεί, ο Γ. Γραμματικάκης. Ούτε φυσικά γνωρίζω τις διαθέσεις, τελικά, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή αν ήταν υποστηρικτής των πολιτικών Σημίτη και των λύσεων Βενιζέλου, ή, ακόμη, αν «έπαιζε» για υποψήφιος σε κάθε εκλογή με το ΠΑΣΟΚ.

Μερικά άλλα ξέρω καλά. Για παράδειγμα, ότι ένας διανοούμενος οφείλει να κάνει πολλά σε μια τέτοια εποχή. Και πρώτα πρώτα να βγει μπροστά και με το λόγο (γιατί έχει άριστο λόγο ο πρώην πρύτανης) να στηρίξει και να αφυπνίσει συνειδήσεις. Δεν άκουσα κάτι. Δεν άκουσα ούτε να πει κάτι για τη Βικελαία, που την κατεδαφίζουν καθημερινά εδώ και χρόνια οι δημοτικές αντιλήψεις… Στην ίδια του την πόλη… Δεν άκουσα να πει κάτι για τη μετατροπή της πόλης σε ένα μεγάλο μπαρ…

Δεν είπε, γενικά, το παραμικρό… Και σ” αυτές τις εποχές, για το «άλλο» που χρειαζόμαστε δεν αρκεί το προβεβλημένο της προσωπικότητας, ούτε απλά η γνώση ή ο λόγος.

Ξεκάθαρα πράγματα… Με όλο το σεβασμό.
http://www.candianews.gr