Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τρεμόπουλος: Μετεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ


Την πρόθεση των Οικολόγων Πράσινων να κατέβουν αυτόνομα στις επόμενες εθνικές εκλογές εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ωστόσο, διευκρίνισε, μιλώντας στην εκπομπή του σταθμού «Βεργίνα Τηλεόραση», ότι μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος δεν μπορούν να γίνουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά μπορούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά την παρουσία του στην αυτοδιοίκηση ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ούτε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ούτε στο δήμο Θεσσαλονίκης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Οικολόγοι Πράσινοι να συνεργαστούν με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουν αλλαγή κυβέρνησης. Αυτό πρέπει να προκύψει μετά από ένα προγραμματικό διάλογο και ένα κοινό πρόγραμμα. Αλλιώς θα οδηγηθούμε πολύ σύντομα σε ένα νέο αδιέξοδο», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων – Πράσινων.

«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Ανεξάρτητους Έλληνες δεν πρόκειται να έχει την πλειοψηφία και τις προγραμματικές δυνατότητες για μακροβιότητα. Δεν συζητάμε με τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για το σημερινό αδιέξοδο και βρίσκονται στην κυβέρνηση. Ο κόσμος έχει αναδείξει άλλο πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν τη δικιά τους πρόταση στις εκλογές. Μιλάμε για μετεκλογικές συνεργασίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε, σε άλλο σημείο, ότι η χώρα κινδυνεύει από τη Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Ψωμιάδη έκανε λόγο για «τακτική της τηλεπερσόνας», ενώ για τον Απόστολο Τζιτζικώστα σχολίασε ότι «δεν ανήκει στο κλίμα του εθνολαϊκισμού που απέπνεε η διοίκηση Ψωμιάδη» και πως υπάρχει «καλύτερη ποιότητα» στις αντιπαραθέσεις μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.
tvxs