Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ : Αυτοί οι καραγκιόζηδες, οι ξεφτίλες που παίρνουν τις αποφάσεις, με ποιο σκεπτικό αφήνουν Μακεδονία και Θράκη με έναν παιδοχειρούργο?

23/11/2013 Σάββατο απόγευμα. Η μικρή ανιψιά μου, μόλις 11 μηνών, έπεσε και χτύπησε στο κεφαλάκι της. Παρουσίασε έντονη υπνηλία και εμετούς! Εντολή του παιδιάτρου, ο οποίος λείπει εκτός νομού, να πάει στο νοσοκομείο.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, τρέχουμε για Θεσαλονίκη στο εφημερεύον Γεννηματά! Το Νοσοκομείο Κατερίνης, αυτό συμβούλεψε!! Δεν υπήρχε παιδοχειρούργος εκεί! Ο ειδικευόμενος (?) απλά τρόμαξε όταν είδε βρεφάκι!! «Να το πάτε στο Γεννηματά…»

Ο δρόμος βρεγμένος, «μπάρες» με νερά παντού… ψιλόβροχο.. Το αυτοκίνητο, ένα yarris του 2004, γλιστράει αλλά κάνει ότι μπορεί.

Η εντολή από το νοσοκομείο Κατερίνης σαφής! «Το μωρό να μην κοιμηθεί!!!» Το μωρό δεν μπορούσε να κρατηθεί ξύπνιο… Ούτε γέλιο, ούτε αντιδράσεις παρά ελάχιστες.. Αναγκαστήκαμε να το τσιμπάμε στο ποδαράκι του. Καλύτερα να κλάψει, παρά να κοιμηθεί…


Κάποτε με τα πολλά, φτάσαμε! Άθλιο το νοσοκομείο, σαν να βγήκε από ασπρόμαυρη μεταπολεμική ταινία. Στα επείγοντα, μια γιατρός βγαίνει από το ουρολογικό και ζητάει από το παιδοχειρουργικό αιθέρα, γιατί δεν είχε!!!

Γίνονται οι εξετάσεις, περιμένουμε τον τραυματιοφορέα να μας πάει στον θάλαμο. Μας βγάζει έξω από το ένα κτήριο, μας δείχνει ένα δρομάκι παράλληλα του δρόμου, «να, εκεί, στις σκάλες, στον δεύτερο όροφο»!! δεν τον κατηγορώ. Δεν υπήρχαν άλλοι και είχε κόσμο στα φορεία ο άνθρωπος!!! Εδώ υπάρχει μία παιδοχειρούργος για ολόκληρη Μακεδονία και Θράκη, θα υπάρχουν τραυματιοφορείς??

Ανεβαίνοντας για την παιδοχειρουργική, δύο ασανσέρ. Στο ένα έχει ταμπέλα «Αυστηρά μολυσματικά». Διαλέγουμε το άλλο. Μπόχα και δυσωδία!! Σιχαίνεσαι να ακουμπήσεις οπουδήποτε εκεί! Απαγορεύεται να φάει, ούτε καν να πιει νερό.. Το πρωί, το μωρό είναι καλύτερα. Φέρνουν φαγητό στα άλλα παιδάκια του θαλάμου.. Για το μωρό δεν υπάρχει κάτι να φέρουν. Δεν έχουν!!! Ταξί και αναζήτησης σε εφημερεύοντα φαρμακεία για γάλα και κρέμα.

Πόσο μικρός μπορείς να νιώσεις μέσα από όλο αυτό? Πόσο οργισμένος και πόσο αδικημένος??? Πόσο να σφίξεις τα δόντια? Πόσο να κρατηθείς και πόσο να δακρύσεις???

Αυτοί οι καραγκιόζηδες, οι ξεφτίλες που παίρνουν τις αποφάσεις, με ποιο σκεπτικό αφήνουν Μακεδονία και Θράκη με έναν παιδοχειρούργο? Πλυθησμός 3.016.712 με έναν παιδοχειρούργο??? Άντε εμείς είμασταν τυχεροί. Πήγαμε από Κατερίνη. Οι άλλοι? Από Θάσο, Καστοριά, Ορεστιάδα???

Που είναι τα δημόσια αγαθά???? Πληρώνουμε, πληρώνουμε, πληρώνουμε…. Τι μας προσφέρουν? Υγεία? Παιδεία? Εθνική Άμυνα? Ασφάλεια? Δρόμους? Δουλειά? Τι σκατά???????? Τιιιιιιιι?????????????

Μήπως θα μου πουν ότι έχω δίκιο??? Ας μου πουν και που να το βρω…
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
lefteria.blogspot.g