Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μπουτάρης: Κι αν είχα γκόμενα;

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένταση επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με 
αφορμή τη συζήτηση για την κάλυψη του κόστους μετακίνησης του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στο Βόλο, όπου παρέστη σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 5» δημάρχων.
Την πρόταση για κάλυψη του κόστους καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ("Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", «Λαϊκή Συσπείρωση», «Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων», «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και"Ενεργοί Πολίτες»), οι οποίες υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν είχε σχέση με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση πέρασε με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης εξαπέλυσε επίθεση στον κ.Μπουτάρη, τον οποίο ρώτησε γιατί δεν μετέβη μαζί με την αντιδήμαρχο Καλυψώ Γούλα με ένα όχημα στο Βόλο. «Έστω και ένα ευρώ να παίρνει ο δήμαρχος από το ταμείο του δήμου πρέπει να λογοδοτεί» σημείωσε.

«Στο Βόλο πήγα με το δικό μου αυτοκίνητο. Αυτή η δαπάνη αφορά την επιστροφή μου από την Αθήνα, διότι μετά το Βόλο πήγα στην Αθήνα», απάντησε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: "Θα σας έδινα λόγο αν θα πήγαινα στο Βόλο; Και αν είχα γκόμενα;».

O κ. Μάτης τόνισε στον κ. Μπουτάρη πως το ήθος του είναι για έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κι ο Δήμαρχος είπε: «Να βάλεις το ήθος εκεί που ξέρεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr