Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Δεν είναι μόνο η Ολυμπιάδα»

 Ο Σταύρος Καλαφάτης για τον οικισμό της Ολυμπιάδας Κορινού

Οι βουλευτές κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά και το υπουργείο οφείλει να βρει μια λύση «εξασφαλισμένη» σε όλα τα επίπεδα, δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας σε ερώτηση για την Ολυμπιάδα
Φειδωλός ήταν στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ για την Ολυμπιάδα Κορινού, υποστηρίζοντας πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση, αφού υπάρχουν «εκατοντάδες αντίστοιχης σημασίας και εμβέλειας ζητήματα».
Η απάντηση του Σταύρου Καλαφάτη, σε σχετική ερώτηση για ένα θέμα που ταλανίζει εκατοντάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων στον οικισμό του Κορινού, δεν φάνηκε να ικανοποιεί κανέναν, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Πάνω από ένα χρόνο, ο Δήμος Κατερίνης, περιμένει είτε την κατάθεση τροπολογίας, είτε την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα μπαίνει τέλος στην κωλυσιεργία που παρατηρείται σχετικά με τα όρια του καταφυγίου άγριων πουλιών, τα οποία φαίνεται να συμπίπτουν με ένα κομμάτι του πρότυπου βιοκλιματικού οικισμού που σχεδιάζει ο δήμος μας στην περιοχή.

«Δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του, πρέπει και το ζήτημα αυτό και όλα τα άλλα ζητήματα να θωρακίζονται από πλευράς δασικής νομοθεσίας περιβαλλοντικής νομοθεσίας και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας», είπε ο κ. Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στέρεης νομικής βάσης «για τον οποιοδήποτε τρόπο» επίλυσης του ζητήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, έκανε λόγο για «σύνθετο ζήτημα», πάνω στο οποίο «οι βουλευτές της Πιερίας κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους», όμως, όπως είπε, και το υπουργείο που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις «οφείλει να βρει μια λύση» που θα είναι «εξασφαλισμένη» σε όλα τα επίπεδα. «Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης, κλείνοντας το θέμα.