Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Σώθηκαν στην Κεφαλλονιά, πνίγηκαν στη Λευκάδα

Τα τέσσερα παιδιά, ορφανά από μητέρα, που χάθηκαν μαζί με τον πατέρα τους στο ναυάγιο της Πάλαιρου, είχαν νοοσηλευτεί στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου - οι γιατροί και οι νοσηλευτές είχαν βγάλει μάλιστα και αναμνηστική φωτογραφία. Μην έχοντας κανένα μέλλον στη χώρα μας, που αρνείται το άσυλο ακόμα και σε πρόσφυγες πολέμου, ανέβηκαν στο μοιραίο σκάφος.

Την Πέμπτη 14/11 τα τέσσερα παιδιά, ορφανά από μητέρα, έφευγαν μαζί με τον πατέρα τους από την Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλλονιάς. Είχαν φτάσει στην Κεφαλλονιά με άλλο πλοιάριο και εντοπίστηκαν από το λιμενικό, μέρικές μέρες πριν. Η είδηση δημοσιεύτηκε σετοπική ιστοσελίδα, μαζί με τη φωτογραφία γιατρών και νοσηλευτών με τη μονογονεϊκή οικογένεια:





Το ξημέρωμα της Παρασκευής, ο πατέρας και τα παιδιά συνάντησαν το θάνατο στη νέα τους απόπειρα να φύγουν από μια χώρα που δεν θέλει να παράσχει άσυλο στους διωγμένους από τον πόλεμο. Η ταύτιση των προσώπων επιβεβαιώθηκε κι από τον λιμενάρχη Κεφαλλονιάς, από άλληιστοσελίδα της Λευκάδας.

Ο τείχος στον Εβρο, οι περιπολίες της Frontex και οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα έχουν οδηγήσει τους πρόσφυγες στην αναζήτηση άλλων δρόμων προς την Ευρώπη, όπου ελπίζουν πως θα ζήσουν με στοιχειώδη δικαιώματα, αυτά που στερούνται στην ανεπιθύμητη - παρά μόνο ως πέρασμα - Ελλάδα. Οσοι εξακολουθούν να μιλούν για «λαθρομετανάστες», ακόμα και στο συλλυπητήριο μήνυμά τους, όπως ο ανεκδιήγητος Κεδίκογλου, ας θυμούνται την παραπάνω ιστορία.
/left.gr/