Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κίνηση των 58: Το φύλο συκής για να κρυφτεί το ΠΑΣΟΚ εν όψει πανωλεθρίας στις Ευρωεκλογές

Βούλγαρης: Υπό το σχήμα των «58» το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές
Την κάθοδο του ΠΑΣΟΚ υπό το σχήμα «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» που ίδρυσαν οι «58», προανήγγειλε το βράδυ της Τρίτης από το Περιστέρι ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης.

«Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Η Παράταξη μπορεί να γίνει το κοινό σπίτι όλων μας. Όλων όσων λέμε ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ... Όλων όσων αρνούνται τον αριστερό λαϊκισμό, τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό που αναπαράγει το παλιό» ανέφερε ο καθηγητής και εξέφρασε την στήριξη των δημάρχν Αθηναίων και Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνηκαι Γιάννη Μπουτάρη.

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση βρίσκονταν τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο πρώην γραμματέας Σπύρος Λυκούδης, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο εκπρόσωπος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλα στελέχη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη βέβαια, σύμφωνα με τα Νέα, εκφράζονται και τρεις άλλες απόψεις για την συνεργασία αυτή, όσον αφορά την ονομασία του ευρωψηφοδελτίου. Η μια από αυτές είναι να φέρει μόνο το όνομα του ΠΑΣΟΚ, ενώ μια δεύτερη είναι να υπάρχει και το όνομα του ΠΑΣΟΚ - πρώτο - και της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης». Η τρίτη είναι να προηγείται η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» και να ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση θα προηγείται όλων το όνομα τουΕυρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος αναφορικά με τον διάλογο αυτό, σχολιάζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη δυναμική και την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης». «Το ΠΑΣΟΚ σέβεται όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες. Αξιώνει βεβαίως τον ίδιο σεβασμό όχι μόνο στην ιστορική του διαδρομή, αλλά και στον σημερινό του ρόλο για τη σταθερότητα της χώρας και την πορεία εξόδου από τη κρίση», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η παρουσία των στελεχών της Αγίου Κωνσταντίνου στην χθεσινή εκδήλωση αποκτά επίσης μεγάλη σημασία καθώς σήμερα, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανατεθούν αρμοδιότητες στα μέλη όλων των τάσεων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των συνεργασιών εν όψει των ευρωεκλογών.
πηγή: tvxs