Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Παραίτηση Μαθητών από το 15μελές Συμβούλιο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης



Μήπως είναι ευκαιρία να επέμβει κάποιος αρμόδιος, κάποια ελεγκτική αρχή, κάποιος εισαγγελέας για όσα λέγονται στην επιστολή αλλά πιο πολύ για όσα δεν λέγονται δημόσια αλλά γίνονται γύρω από αυτούς τους χορούς, τα έσοδα και τα μπαξίσια; Ευτυχώς αυτοί οι μαθητές άνοιξαν τον δρόμο. 
Υπάρχουν δικαστές στην Κατερίνη;

δημοσιεύουμε την επιστολή:
Αγαπητές συμμαθήτριες, αγαπητοί συμμαθητές

Νιώθουμε την ανάγκη να υποβάλουμε δημόσια την παραίτησή μας από το δεκαπενταμελές Συμβούλιο και να σας γνωστοποιήσουμε τον λόγο που μας οδήγησε σε αυτή μας την επιλογή, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το σχολείο μας –μέσω του δεκαπενταμελούς του Συμβουλίου- συμμετέχει στον Χορό του Σαββάτου. Αυτό που ενδεχομένως πολλοί δεν γνωρίζουν, γιατί πολύ απλά κανείς εκλεγμένος εκπρόσωπος δεν φρόντισε να σας ενημερώσει μέχρι τώρα, είναι το τί σημαίνει η συμμετοχή μας ως Μαθητική Κοινότητα σε αυτόν τον Χορό.
Η συμμετοχή μας αυτή στον αυριανό Χορό σημαίνει την αποδοχή, την υποταγή και την σύμπραξή μας στην εκμετάλλευση όλων των μαθητών που θα παραστούν σε αυτόν. Όπως ακριβώς συνέβη στους δύο προηγούμενους χορούς. Στον πρώτο, παρά τον αριθμό των ατόμων τα οποία παρευρέθησαν, με την πρόφαση της ελλιπούς συμμετοχής, το Σχολείο μας δεν έλαβε ούτε ένα λεπτό του ευρώ από όσα πλήρωσαν οι μαθητές του ως αντίτιμο εισόδου. Παρά αυτό το πρώτο «χαστούκι», συμμετείχαμε και στον δεύτερο. Σε Αυτόν λάβαμε τα μισά από όσα χρήματα δικαιούμασταν σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν. Ουσιαστικά και στις δυο αυτές περιπτώσεις τα χρήματα των μαθητών, αντί να επιστρέψουν στο σχολείο-αφού αυτός είναι ο σκοπός τέτοιου είδους εκδηλώσεων- βρέθηκαν σε τσέπες τρίτων.
Αφού λοιπόν ήδη δυο φορές τα χρήματα των μαθητών, τα χρήματα που οι γονείς μας με τόσο κόπο εξασφαλίζουν, κατέληξαν βορά στα αρπακτικά, στους τυχοδιώκτες και τα λαμόγια, που το μόνο που επιζητούν είναι το κέρδος με κάθε μέσο, νόμιμο ή παράνομο, ηθικό ή ανήθικο, επιλέγουμε ως Συμβούλιο να συμμετέχουμε και να καθίσουμε δίπλα σε αυτούς που έκλεψαν και εκμεταλλεύτηκαν τους συμμαθητές μας.
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο παραιτούμαστε. Αρνούμαστε να είμαστε μέλη ενός Συμβουλίου που δέχεται σιωπηρά την κλεψιά, εις βάρος των συμμαθητών μας, όλων εκείνων που μας εξέλεξαν για να τους εκπροσωπούμε και να τους υπερασπιζόμαστε όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο. Αρνούμαστε να είμαστε μέλη σε ένα δεκαπενταμελές που κρατά τους μαθητές του σχολείου στο σκοτάδι όσον αφορά ένα τόσο φλέγον ζήτημα. Εν τέλει, παύουμε να νομιμοποιούμε ένα τέτοιο Συμβούλιο που στην πλειοψηφία του, θέτει σε κατώτερη μοίρα το δίκαιο του Συνόλου.
Συχνά παραπονιόμαστε για την κατάσταση στην Ελλάδα, όμως δεν δρούμε για να την αλλάξουμε. Αντιθέτως, συνεχίζουμε με τις ίδιες νοσηρές νοοτροπίες και πρακτικές, διαιωνίζοντας τα καρκινώματα της Κοινωνίας μας. Η ανατροπή όλων αυτών των κατεστημένων πρακτικών που οδήγησαν την Χώρα μας σε αυτό το έσχατο σημείο, είναι στο χέρι μας, αρκεί να την τολμήσουμε. Η μαθητική μας κοινότητα, μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα με πολλούς τρόπους, χωρίς οι μαθητές της να γίνονται θύματα αυτών που προσπαθούν να πλουτίζουν και να βγάζουν χαρτζιλίκια κλέβοντάς μας. Τρανό παράδειγμα, ο δικός μας Χορός εντός του σχολικού χώρου, από τον οποίο συγκεντρώσαμε περίπου τα διπλάσια χρήματα απ΄ότι στους εξωσχολικούς χορούς, με ελάχιστα έξοδα και καθόλου αδικίες.


Μπορούμε επίσης να διοργανώσουμε μαθητικές συναυλίες, εκδηλώσεις, παζάρια, αγώνες ή οτιδήποτε άλλο εσείς προτείνετε ακόμη και σε συνεργασία με άλλα σχολεία πετυχαίνοντας έτσι να συγκεντρώσουμε κάποιο αξιόλογο χρηματικό ποσό.
Τέλος καλούμε όσους έχουν συνείδηση και σέβονται το δίκαιο του Συνόλου, να συμπαραταχθούν μαζί μας και να αποδείξουμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς να είμαστε θύματα, συμβιβασμένα όπως η πλειοψηφία του 15μελούς συμβουλίου.
Σας ευχαριστούμε πολύ


Υπογράφουν :
Γιαμούζη Αναστασία
Καμάκας Ιωάννης
Μπήτου Ναυσικά
Παπαγεωργίου Αρχοντία
Σμυρλής Γεώργιος
Τζήμας Αθανάσιος
Τσερτεκίδης Γεώργιος

Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ