Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αναβολή του γκρεμίσματος της γέφυρας Κορινού λόγω των εκλογών;


Αναβολή του γκρεμίσματος της γέφυρας Κορινού λόγω των εκλογών;
    

    του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγουδημοτικού συμβούλου Κατερίνης

Από την σχετική συζήτηση στο τοπικό μας κανάλι προέκυψε ότι ζητήθηκε και έγινε δυνατή η αναβολή του γκρεμίσματος της γέφυρας Κορινού.

Μια αναβολή που είναι θετική εξέλιξη στο βαθμό που αναζητηθούν και επιτευχθούν άλλες τεχνικές λύσεις που θα περιορίζουν τις συνέπειες του γκρεμίσματος της γέφυρας και της εξ αυτή απομόνωσης του Κορινού και της ευρύτερης περιοχής για 16 τουλάχιστον μήνες.

Λύσεις όπως η κατασκευή πρώτα της νέας γέφυρας και μετά η καταστροφή της παλιάς είτε με τεχνικές λύσεις που θα έκοβαν τον Κορινό για λίγες μέρες.



Οι κάτοικοι του Κορινού και της ευρύτερης περιοχής είναι κάθετα αντίθετοι σε μια αναστολή του γκρεμίσματος για την προεκλογική περίοδο, που θα είναι σαν μια αναστολή εκτέλεσης, ώστε αφού πάρουν τις ψήφους των Κορινιωτών οι κάθε λογής πολιτικάντηδες να έρθουν μετά τις εκλογές με κλεμμένες τις ψήφους να εφαρμόσουν το σχέδιό τους και να απομονώσουν τον Κορινό για 16 τουλάχιστον μήνες.

Και κάτι ακόμα. Ακούστηκε από την εκπρόσωπο της εταιρείας για κατασκευή ημικόμβου με μια έξοδο και είσοδο αντί των δύο εξόδων και μια είσοδο που έχουμε σήμερα. Η εκφρασμένη άποψη των Κορινιωτών είναι η κατασκευή πλήρους κόμβου για την πλήρη και ασφαλή σύνδεση του Κορινού και της ευρύτερης περιοχής με την Εθνική Οδό κάτι που είχε υποσχεθεί από τον υπουργό Σουφλιά παλαιότερα.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους δημότες του Κορινού μέσα από γενικές συνελεύσεις και λαϊκές κινητοποιήσεις να βάλουν φρένο στα σχέδια των τσιφλικάδων της Εθνικής Οδού αλλά και όσων τους ανέθρεψαν και συνεχίζουν στην πράξη να τους υποστηρίζουν.

Η κατάσταση δεν σηκώνει προεκλογικά παιχνίδια και τερτίπια. Οι δημότες του Κορινού και της ευρύτερης περιοχής που θίγονται από τα σχέδια της εταιρείας οφείλουν με αγωνιστικές, ενωτικές κινητοποιήσεις να δώσουν την λύση υπερασπίζοντας τα δίκαια συμφέροντά τους.

Κορινός 22/3/2014