Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αποκρύπτουμε πληροφορίες για περιβαλλοντικά εγκλήματα;



Με ρώτησε απόψε (φίλος;) αν θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης αύριο για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για ανεμογεννήτριες στην Μηλιά. 

Μού είπε ότι είναι ένα θέμα που τρέχει από καιρό , έγινε σύσκεψη τοπικών παραγόντων και αυτοδιοικητικών φορέων στη Μηλιά με συμμετοχή νυν δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων κλπ. 

Όταν το ρώτησα γιατί τόσο καιρό δεν με ενημέρωσε αυτός ή κάποιος άλλος για το θέμα ( σημειωτέον δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση στις εφημερίδες ή στο διαδίκτυο) μου απάντησε « δεν με αφορά, ας έβρισκες τρόπο να το μάθεις».



Επειδή είμαι δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης και μόνος, επειδή ασχολούμαι ιδιαιτέρως με το περιβάλλον, επειδή και ο συνομιλητής μου ασχολείται πολύ με το περιβάλλον μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιος είναι ο λόγος να μην υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων που μάλιστα βλέπουν το θέμα από την ίδια οπτική γωνιά ώστε να υπάρξει κινητοποίηση των πάντων για την ανατροπή ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος;

Το θέμα είναι ποιος θα θίξει πρώτος το ζήτημα, ποιος ξέρει τα πιο πολλά ή η συσπείρωση όλων και η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος για την προστασία του περιβάλλοντος; Τι δεν καταλαβαίνω;

Μάντζιος Δ. Αντώνης, οικονομολόγος,



δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης