Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ορεινοί Οικισμοί: 3,5 χρόνια απούσα η Δημοτική Αρχή Κατερίνης - Επιστολή Στέφανου Νατσιού

Η ένταξη των ορεινών οικισμών στο Δήμο Κατερίνης γέννησε προσδοκίες πως θα μπορούσαν να οργανωθούν καλύτερα οι υποδομές να καταφέρουν να έχουν ένα καλύτερο παρόν και να 
σχεδιάσουν ένα αισιόδοξο μέλλον.
Οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών, συνηθισμένοι σε λίγες απαιτήσεις, περίμεναν να έχουν τουλάχιστον νερό να πιούν, δρόμους για να φτάνουν με ασφάλεια στα αγροκτήματα και στην πόλη και νερό για να ποτίσουν τα ζώα τους και τις καλλιέργειές τους.
Ονειρευτήκαμε όμως και σχεδιάσαμε «χωρίς τον ξενοδόχο», στην προκειμένη περίπτωση τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και την παράταξή του «Πολίτες σε Δράση» που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης τα τρεισήμισι τελευταία χρόνια και τώρα με προσπαθεί να μας πείσει πως αξίζει να μείνει και τα επόμενα 5 χρόνια.
Τρεισήμισι χρόνια δεν είδαμε το δήμαρχο σε κανένα καφενείο να ακούει τους κατοίκους, σε κανένα αγροτικό δρόμο στα χωριά μας. Απών ο δήμαρχος για όλους.
Για τους αγρότες
Δεν συστάθηκε ποτέ η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης, ούτε Γραφείο Ενημέρωσης των Αγροτών
3,5 χρόνια χωρίς καμιά νέα μελέτη χωρίς κανένα αγροτικό έργο να έχει ολοκληρωθεί. Λιμνάζουν τα νέα αρδευτικά έργα σε Μοσχοπόταμο, Λαγοράχη, και τα παλιά απαξιώνονται χωρίς σωστή συντήρηση, χωρίς μελέτες βελτίωσης και επέκτασης.
Οι αγρότες στον πρώην Δήμο Ελαφίνας πληρώνουν για την άρδευση από δημοτικά – υποτίθεται αρδευτικά έργα – χρησιμοποιώντας τρακτέρ για άντληση και μεταφορά του νερού τα ίδια και περισσότερα με όσους αρδεύουν κατευθείαν από τη βάνα δίπλα στο χωράφι τους.


Ο κ. Χιονίδης μιλάει με στόμφο πως γίνονται έργα χωρίς χρήματα από τους δημότες. Ξεχνά ότι τα χρήματα του προγράμματος «Μπαλτατζή» για έργα υποδομών στον αγροτικό τομέα, είναι σε μεγάλο ποσοστό - 50% και πλέον - από τις επιδοτήσεις των καπνοπαραγωγών μας.
Τα πήραν απ τη τσέπη των αγροτών για να γίνουν έργα αγροτικών υποδομών να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν την παραγωγή. Όμως – στην Κατερίνη τουλάχιστον - δεν αξιοποιούνται τελικά προς όφελος των αγροτών αφού δεν έχει ολοκληρώσει κανένα αγροτικό έργο και οι αγρότες πληρώνουν σε χρήμα και κόπο ακριβά την παραγωγή τους
Πολλές φορές ζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθούν τα προβλήματα των ορεινών οικισμών, κατατέθηκαν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Δεν δέχτηκαν, δεν συζήτησαν δεν τους ενδιέφεραν τα προβλήματα των ορεινών οικισμών. Σήμερα, ο κ. Χιονίδης και ο συνδυασμός του, ξαναζητούν την ψήφο των πολιτών των ορεινών οικισμών και όλου του Δήμου Κατερίνης


Θα τους δώσουμε ξανά ψήφο για να διοικήσουν ακόμη 5 χρόνια για να σβήσουν τα χωριά μας απ το χάρτη;


ΝΑΤΣΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κατερίνη 7 Μαΐου 2014
ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

kolindrinamaslatia.blogspot.com/