Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Μ. Λένερτ: Ντροπή το Γκουντανάμο που έφτιαξα


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
«Κηλίδα για την ιστορία των ΗΠΑ» χαρακτήρισε το Γκουαντανάμο ο Αμερικανός στρατηγός, Μάικλ Λένερτ, μιλώντας στον τηλεοπτικό δίκτυο ABC της Αυστραλίας.

Η δήλωση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς ο εν λόγω στρατηγός ήταν εκείνος που ανέλαβε το 2002 την κατασκευή και την οργάνωση της φυλακής που λειτουργεί στην Κούβα.

Ο Αμερικανός στρατηγός μίλησε στην εκπομπή «Ξένοι Ανταποκριτές» η οποία είχε πάρει και ειδική άδεια από τις ΗΠΑ, μετέβη στο Γκουαντανάμο ωστόσο δεν επετράπη η συνομιλία και η βιντεοσκόπηση των 154 κρατουμένων εκ των οποίων στους 76 δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Οι συνθήκες κράτησης είναι τόσο σκληρές που οι κρατούμενοι πηγαίνουν ακόμα και στις τουαλέτες αλυσοδεμένοι. «Το Γκουαντανάμο διαφημίζει ουσιαστικά την τρομοκρατία και συμβάλει στην ευκολότερη επιστράτευση τρομοκρατών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σεβαστούν το νόμους τους και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσο καιρό παραμένει ανοιχτό το Γκουαντανάμο είναι δύσκολο να πείσουμε τον κόσμο ότι σεβόμαστε τις πιο πάνω αρχές», δήλωσε ο στρατηγός Λέναρτ.
Έθνος