Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

Ο Χιονίδης νίκησε. Απρόσμενα από την πρώτη Κυριακή. Είναι εύκολο να λέμε ότι φταίνε οι ψηφοφόροι. Ρίχνουμε τον αιτία σε άλλους, νιώθουμε δικαιωμένοι και αλλάζουμε πλευρό; Ο λαός είναι κυρίαρχος. Και μπορεί να ψηφίζει αυτό που θέλει. Δεν μπορούμε να του αρνηθούμε αυτό το δικαίωμα.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τρόπους, να μας εμπιστευτεί να μας ψηφίσει. Να ξεφύγει από ωραία λόγια, κτυπήματα στην πλάτη, από την ψήφο στον κολλητό ή συγγενή κομματάρχη, από το ρουσφέτι. Και να μάθει να παίρνει το ρίσκο του καινούργιου, του διαφορετικού να μάθει να σκέφτεται και να αποφασίζει για το συλλογικό και όχι το ατομικό συμφέρον.Και μεταξύ μας αυτή η κακοδαιμονία δεν αφορά μόνο τους ψηφοφόρους των αντιπάλων.
Δύσκολα πράγματα θα πείτε. Ακριβώς. Μα είμαστε για τα δύσκολα. Και πιο δύσκολο είναι οι ψηφοφόροι να ασκούν το δικαίωμά τους όχι κάθε τέσσερα χρόνια αλλά καθημερινά. Αγωνιζόμενοι, διεκδικώντας, προτείνοντας, ελέγχοντας, δημιουργώντας.
Όχι γκρίνια λοιπόν. Μια μάχη χάθηκε θα κερδηθεί όμως ο πόλεμος. Την Κυριακή για τις ευρωεκλογές, κάθε μέρα την πενταετία που μας έρχεται.
Συγχαρητήρια στον Χιονίδη, στον Μακρίδη και τον Παπαδόπουλο, συγχαρητήρια σε όλους μας στον συνδυασμό του Χρήστου Γαννούλη για την όμορφη μάχη που δώσαμε. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, η παράταξη μας, οι φίλοι μας και οι ψηφοφόροι μας με την καθημερινή μας δράση οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για μια καλύτερη Κατερίνη πείθοντας με τις πράξεις μας τους συνδημότες για να διαβούμε όλοι μαζί τον Άλλο Δρόμο για μια Κατερίνη της Ανατροπής.