Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Θέμα επιβίωσης να σταματήσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά

Από την Ομόνοια

«Ο λαός θα αποκρούσει την Κυριακή κάθε διχασμό, όπως αυτόν που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση των υποτακτικών της κ. Μέρκελ. Πρέπει να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την κεντρική ομιλία του στην Ομόνοια τονίζοντας ότι «οι πολίτες, στις κάλπες, θα κλείσουν την πόρτα της ιστορίας στους εκπροσώπους του παλαιού».


Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «οι εκλογές αυτές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε για το μνημόνιο» και δεσμεύτηκε για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, για την επαναφορά του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ για όλους, για τον τερματισμό της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, για την αξιοπρεπή πρόσβαση όλων στην Υγεία, για τα φάρμακα και για την Παιδεία.

«Γιατί 40 χρόνια μετά, θα ηττηθεί η πολιτική, η νοοτροπία και τα κατεστημένα που καταδίκασαν την Ελλάδα στο χειρότερο αδιέξοδο και στη μεγαλύτερη ήττα μετά τη μεταπολίτευση. 40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση. Με το λαό μας κυρίαρχο ξανά, περήφανο και ρυθμιστή των εξελίξεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την κράτος εκβιαστή αλλά και στον πρωθυπουργό προσωπικά, ο οποίος, όπως επισήμανε, κρύβεται διαρκώς. «Ποιος αλήθεια είναι ο λαϊκιστής; Εμείς που ζητάμε κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων ή ο κύριος Σαμαράς που αφού λεηλάτησε την εργασία στην Ελλάδα, τάζει δυο μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μετά το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" του 2009. Ο κος Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το "κορόιδα υπάρχουν", του 2014».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αν τη Δευτέρα η κυβέρνηση παραμείνει στην εξουσία, τότε θα συρρικνώσει κι άλλο μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ ενώ θα απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις και θα προχωρήσει σε νέο πογκρόμ απολύσων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.



Αξίζει να σημειωθεί ότι Ήταν η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, διπλάσια σε μέγεθος από τη συγκέντρωση, πάλι στην Ομόνοια, για τις εθνικές εκλογές του 2012. Ο συγκεντρωμένος κόσμος έφτανε στα Χαυτεία μέχρι την Μπενάκη, στην Αθηνάς μέχρι τη Βαρβάκειο και στην Πειραιώς μέχρι το σημείο που βρίσκεται η Πολυκλινική.

tvxs