Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη των κομμάτων




Τροπολογία με την οποία κόμματα που αλλάζουν όνομα ή ΑΦΜ να υποχρεούνται να πληρώνουν τα δάνεια που έχουν, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «δημιουργείται η νομική έννοια της διαδοχής στα πολιτικά κόμματα, όσον αφορά τις οφειλές τους από τη λειτουργία τους, ώστε να διασφαλίζονται το Δημόσιο και οι τράπεζες αλλά και οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αλλαγής της νομικής προσωπικότητας ή και φορολογικής ταυτότητας».Επίσης «ορίζεται η έννοια του μετασχηματισμού και της δημιουργίας καθολικής διαδοχής μεταξύ κομμάτων ενδεικτικά, προκειμένου να περιλαμβάνονται και άλλες παρόμοιες διαδικασίες αλλαγής».

Δημιουργείται ακόμη «αρμοδιότητα του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου να αποφαίνεται επί αμφισβητήσεων καθενός που έχει έννομο συμφέρον από την εφαρμογή της διάταξης, είτε αυτό είναι το νέο κόμμα, ή τα μέλη του συλλογικού οργάνου του μετασχηματισθέντος κόμματος, είτε οι δανειστές τους».

Την τροπολογία υπογράφουν: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Βούτσης, Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Διακάκη, Δημήτρης Γελαλής, Δημήτρης Γάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Κατερίνα Ιγγλέζη, Κώστας Δερμιτζάκης, Στέφανος Σαμοΐλης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
tvxs