Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Αλεξάνδρα Χριστακάκη: "Πληρωμένα προεκλογικά κείμενα στο Έθνος"


Επί πληρωμή και - για την ακρίβεια - με προπληρωμή ορισμένες εφημερίδες "φιλοξενούν" άρθρα υποψήφιων ευρωβουλευτών, όπως προκύπτει από την καταγγελία της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρας Χριστακάκη.

Η απολυμένη από την ΕΡΤ δημοσιογράφος, και υποψήφια ευρωβουλευτής αποκαλύπτει πως η εφημερίδα "Έθνος", μέσω mail που υπογράφει στέλεχος του εμπορικού τμήματος ζήτησε χρήματα για να φιλοξενήσει άρθρο της ή καταχώρησή της, με απαραίτητη προϋπόθεση την προπληρωμή της …υπηρεσίας Ταυτόχρονα, καταγγέλει και "κόψιμο" συνέντευξής της σε κρητικό τηλεοπτικό σταθμό με απόφαση του διευθυντή του, ο οποίος "έβαλε στον πάγο" και τη δημοσιογράφο που είχε αναλάβει τη συνέντευξη, γιατί "έβγαλε πολλούς αντιμνημονιακούς".

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

"Δέχθηκα mail από το "Έθνος" του Σαββάτου, όπου με καλεί αν θέλω να φιλοξενήσει δημοσιογραφικό κείμενο ή καταχώρησή μου, λίγες ώρες πριν τις κάλπες της Κυριακής. Το τιμολόγιο ήταν σαφέστατο: 800 ευρώ συν ΦΠΑ για ημισέλιδη καταχώριση και 500 ευρώ εάν είναι το τέταρτο της σελίδας. Υποσημείωση: Αναγκαία η προπληρωμή. Κι αν είσαι άνεργος; Κι αν είσαι απλήρωτος εργαζόμενος; Κι αν ο μισθός σου δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ; Στα αζήτητα της προβολής."

* Βρέθηκα στην Κρήτη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είχα κλείσει συνέντευξη σε τοπικό κανάλι με δημοσιογράφο που ήταν απολυμένη της ΕΡΤ. Η συνέντευξη δεν έγινε ποτέ. Ο διευθυντής του καναλιού -που δηλώνει Ελιά- όχι μόνο δεν το επέτρεψε, αλλά έβαλε 'στο ψυγείο' τη συνάδελφο γιατί έβγαλε πολλούς αντιμνημονιακούς. Ελευθερία και αναλογικότητα στην προβολή της πολιτικής άποψης. Αφήστε που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι τα περιφερειακά κανάλια ζητούν χρήματα και βέβαια τα 'παίρνουν' από πολλούς. "Όλοι τελικά δεν είμαστε ίδιοι", καταλήγει η Αλεξ. Χριστακάκη.
"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι" τονίζει η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, υπογραμμίζοντας πως όλοι δε δίνουν επί ίσοις όροις τη μάχη των ευρωεκλογών. "Όσοι έχουν χρήμα έχουν προνομιακή μεταχείριση από τα media" σημειώνει, παραθέτοντας τα εν λόγω στοιχεία.
Το e-mail της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ"



Mairy Zamfea

Προς Alexaetos@yahoo.gr

Μάι 19 τις 6:00 μ.μ.

Kαλησπέρα σας,

στο πλαίσιο του ενθέτου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (ημ. κυκλοφορίας Παρασκευή 23/5) έν όψει των Εκλογών θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε δημοσιογραφικό κείμενο ή καταχώριση σας.

Αναλυτικά σας προτείνουμε :

ΗΜΙΣΕΛΙΔΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ 26,6 εκ. πλ. χ 16 εκ. ύψος 800€ σύν ΦΠΑ

ΤΕΤΑΡΤΟ 13,1 εκ. πλ. χ 16 εκ ύψος 500€ σύν ΦΠΑ

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εάν θα θελήσετε να συνεργαστούμε χρειαζόμαστε προπληρωμή του ποσού σε (15/5) λογαριασμό που θα σας παραθέσω.

Deadlines για συμμετοχή: έως Τρίτη 20/05/2014

Deadlines παράδοσης υλικών: έως Τετάρτη 15/05/2014

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση

ΜΑΙΡΗ ΖΑΜΦΕΑ

SALES EXECUTIVE

ΕΘΝΟΣ&ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Η απάντηση του ΠΗΓΑΣΟΥ

Το σχετικό e-mail που εστάλη στην κα Χριστακάκη αφορά ενημέρωση για την ειδική διαφημιστική έκδοση της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» με θέμα «ΕΚΛΟΓΕΣ», προκειμένου να εξετάσει (σε περίπτωση που επιθυμούσε) τη διαφημιστική της προβολή – συμμετοχή στο αφιέρωμα.

Η διαφημιστική προβολή, ως είθισται, αφορά τη δυνατότητα καταχώρησης του εκάστοτε υποψηφίου στην ειδική έκδοση και εναλλακτικά σε όσους δεν διαθέτουν έτοιμη «μακέτα» παρέχεται η δυνατότητα να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους ή ένα σύντομο σημείωμα ως διαφημιστική προβολή.

Το συγκεκριμένο διάστημα είθισται όλα τα ΜΜΕ να πραγματοποιούν ειδικές εκδόσεις – αφιερώματα όπου προβάλλονται οι υποψήφιοι με καταχωρήσεις ή με διαφημιστικά βιογραφικά τους.

Γιώργος Πυριόχος

Εμπορικός Διευθυντής

ΠΗΓΑΣΟΣ
πηγή: Αυγή