Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο Δήμος Κατερίνης μεταβίβασε δασική έκταση η οποία μάλιστα δεν ανήκε στην κυριότητα του Δήμου.


Και με την σφραγίδα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας.
  του δημοτικού συμβούλου Κατερίνης Αντώνη Δ. Μάντζιου

Εκδόθηκε η με αρ. 3474/28.4.2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης επί της προσφυγής μου κατά της απόφασης του Δήμου Κατερίνης με την οποία παραχωρούσε κατά πλήρη κυριότητα αγροτεμάχιο 6.183 τ.μ. στην Π. Χράνη.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η προσφυγή απορρίφθηκε επειδή δεν υπήρχε θέμα, (αφού το Δημοτικό Συμβούλιο ανακάλεσε την σχετική του απόφαση μετά την προσφυγή μας και μετά την παραίτηση της εκκλησίας από το αίτημα της παραχώρησης), από το κείμενο της απόφασης προκύπτουν δύο σοβαρά θέματα.
Το πρώτο είναι ότι μέρος της έκτασης ήταν δασική σύμφωνα με την δασική υπηρεσία (παράγραφος 28 της απόφασης) και το δεύτερο σύμφωνα με την παράγραφο 30, «σε κάθε περίπτωση η ως άνω έκταση δεν ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Κατερίνης και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η εν λόγω παραχώρηση».


Από τα παραπάνω φαίνεται καθαρά η προχειρότητα της δημοτικής αρχής αλλά και όσων υπερψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα και η ανάγκη της ύπαρξης νομικής υπηρεσίας στο Δήμο για την σωστή προετοιμασία των θεμάτων που εισέρχονται στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και για την προστασία τόσο των συμφερόντων του Δήμου όσο και των ίδιων των δημοτικών συμβούλων.


Η προσφυγή μας παρά του αντιθέτου θρυλούμενα προστάτευσε τόσο τα συμφέροντα του Δήμου όσο και αυτής της εκκλησίας αφού την γλύτωσε από μια μη νόμιμη μεταβίβαση , τυχόν άλλες δικαστικές περιπέτειες και την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Άλλωστε η παραίτηση της εκκλησίας από το αίτημα της παραχώρησης ( περιοριζόμενη στο
κτίριο του παρεκκλησίου και του αύλειου χώρου) αποδεικνύει ότι από μέρους της δεν υπήρχε καμία πρόθεση μη νόμιμης παραχώρησης.

Για την ενημέρωση των δημοτών κοινοποιούμε  και τις δύο επίμαχες σελίδες της ως άνω
απόφασης.

Κατερίνη 5/5/5014

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης