Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Συνδέονται τα έργα συντήρησης του παράπλευρου οδικού δικτύου με το γκρέμισμα της γέφυρας Κορινού;


             του Αντώνη Δ. Μάντζιου
           δημοτικού συμβούλου Κορινού

Νέα άσφαλτος, διάνοιξη και συντήρηση του αγροτικού δρόμου παράλληλου με την Εθνική στην κατεύθυνση Κορινού – Κίτρους από την πλευρά του Οικισμού του Κορινού παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τους εργαζόμενους το έργο αφορά την συντήρηση του οδικού δικτύου, είναι έργο της Περιφέρειας και κατασκευάζεται ανάλογα κάθε φορά με τα χρήματα που υπάρχουν. Το έργο βρίσκεται προς το τέλος γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρήματα και δεν υπάρχει κάτι για το κομμάτι του δρόμου από την Κορινό προς τον Βόρειο Κόμβο της Κατερίνης. Άγνοια του θέματος μας δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης ενώ άγνοια δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες μας και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας.
Η ανησυχία των Κορινιωτών είναι μήπως συνδέεται η συντήρηση του μισού παράπλευρου δικτύου με το γκρέμισμα της γέφυρας στην Εθνική, σχέση που αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι στο έργο αν και εφόσον γνώριζαν.
Ανεξάρτητα πάντως από την παραπάνω συντήρηση που είναι ευπρόσδεκτη και πρέπει να συνεχιστεί και στην αντίθετη κατεύθυνση το πρόβλημα των συνεπειών από πιθανό γκρέμισμα της γέφυρας παραμένει γιατί και πάλι θα είναι ο Κορινός και η ευρύτερη περιοχή αποκομμένη για περισσότερο από 15 μήνες.
Για αυτό επιμένουμε όχι στο γκρέμισμα της γέφυρας πριν εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής επικοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Κορινού και με τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού.
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης