Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Διεθνής Τύπος: Ο Τσίπρας «ταρακούνησε» το ευρω-debate

«Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ MAINSTREAM»
Θετικά αποτίμησε ο διεθνής Τύπος την εμφάνιση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξη Τσίπρα, στο χθεσινοβραδυνό ντιμπέιτ μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας.


«Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι success story, λέει ο υποψήφιος για την ΕΕ Τσίπρας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου Reuters για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσίευμά της επεσήμανε ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο debate, σε αυτό της Πέμπτης συμμετείχε και ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας και ο μόνος υποψήφιος που δεν ανήκει στο mainstream.

Η WSJ υπογραμμίζει ότι αν και ο Αλέξης Τσίπρας, αν και το κόμμα του δημοσκοπικά αγγίζει το 7% είναι μάλλον απίθανο να κερδίσει την προεδρία, παρόλα αυτά περιέπλεξε τη συζήτηση.

Η Deutsche Welle σε αντίστοιχο δημοσίευμά της σημειώνει ότι «ο μόνος που ταρακούνησε λίγο τα πράγματα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, που ηγείται ενός εξαιρετικά επιτυχημένου κομματικού συνασπισμού ενάντια στα μνημόνια και την λιτότητα στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας απηύθυνε έκκληση για τέλος της λιτότητας και του χρέους, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από την τρέχουσα ευρωπαϊκή πολιτική».

Το Γερμανικό Πρακτορείο υπογραμμίζει πως «ο Τσίπρας είναι κατά της λιτότητας, όχι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ η Liberation ανέφερε ότι νικήτρια του ντιμπέιτ ήταν η Σκα Κέλερ, «αλλά και ο Τσίπρας τα πήγε θαυμάσια».

Σε επίπεδο... Twitter, νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με 19.481 αναφορές, ακολούθησε ο Μάρτιν Σουλτς με 17.118, ο Γκι Βερχόφστατ με 14.606, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με 17.375 και τέλος η Σκα Κέλερ με11.071, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vigiglobe.
Έθνος