Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Δέκα χρόνια φυλακή στον χρυσαυγίτη που μαχαίρωσε τον μαθητή

Εν Ψυχρώ

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον χρυσαυγίτη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε βάρος του 16χρονου μαθητή στο Π. Φάληρο. Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση του την εισήγηση της εισαγγελέως που πρότεινε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Στον χρυσαυγίτη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και 6 μηνών χωρίς αναστολή. Η Εισαγγελία θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνέργειας της φίλης του 23χρονου δράστη, η οποία ήταν συμμαθήτρια με το θύμα.
Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε τον 23χρονο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ψήφους 5 προς 2 (μειοψήφησε ένας τακτικός δικαστής και ένας ένορκος).

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας νωρίτερα ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο όπως έχει εισαχθεί κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, ωστόσο η εισήγησή της απορρίφθηκε. Παράλληλα ανέφερε πως δεν απεδείχθη ο ισχυρισμός του ότι βρισκόταν σε άμυνα. Αντίθετα από τα περιστατικά προκύπτει η πρόθεση του να τον μαχαιρώσει.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε επίσης στα μηνύματα που είχε στείλει πριν από την επίθεση από το κινητό τηλέφωνό του ο κατηγορούμενος στην φίλη του και συμμαθήτρια του θύματος στα οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα κανονίσει» τον μαθητή, η εισαγγελέας τόνισε πως ο 23χρονος «δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα».

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε σχέση του με το κόμμα.
tvxs