Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Στόχος τους η αειφόρος ανάπτυξη!!!!




Δήλωση του Γιώργου Κωνσταντόπουλου για το θέμα της Ολυμπιάδας Κορινού.

Με γραπτή του επιστολή, ο βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, αναφέρεται στην αλλαγή ορίων του Καταφυγίου Άγριων Ζώων στην περιοχή του Κορινού, η οποία ουσιαστικά «ξεμπλοκάρει» τη δημιουργία του βιοκλιματικού οικισμού της Ολυμπιάδας.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, εκφράζει τη δημόσια ευχαριστία του στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, αλλά και στο δήμαρχο Κατερίνης, ενώ διαβεβαιώνει στόχος όλων από την πρώτη στιγμή ήταν να βρεθούν πεδία προσέγγισης της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής, με την δημιουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού οικισμού - του πρώτου και μεγαλύτερου σε όλη την Ευρώπη.

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση του κ. Κωνσταντόπουλου, έχει ως εξής: Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για την λύση που έδωσε, σε ένα άλυτο κατά πολλούς θέμα, αυτό του βιοκλιματικού οικισμού Ολυμπιάδας Κορινού.

Ιδιαίτερα, ευχαριστώ τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ κύριο Ταγαρά Νικόλαο, βουλευτή Κορινθίας και μηχανικό με ειδίκευση σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος, ο οποίος αφού ασχολήθηκε προσωπικά με ένα χρόνιο άλυτο θέμα, τροποποίησε με την πρόσφατη υπουργική του απόφαση τα όρια του ΚΑΖ Αλυκές Κίτρους προστατεύοντας κύρια και ουσιαστικά το περιβάλλον και την πανίδα της περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο της.

Μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπουργικής αυτής απόφασης, άνοιξε ο δρόμος ώστε το ΚΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ μετά την θετική εισήγηση της Γενικής Γραμματέως Περιβάλλοντος κυρίας Γιαννακοπούλου να αποφασίσει ομόφωνα για την περιβαλλοντολογική αδειοδότηση του βιοκλιματικου οικισμού.

Η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, νομικός και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, αφουγκράστηκε σε πολυάριθμες συναντήσεις το διοικητικό συμβούλιο των οικοπεδούχων της Ολυμπιάδας, είδε σε όλες τις επιστημονικές και νομικές του διαστάσεις το θέμα, με τον Δήμαρχο Κατερίνης και τους συνεργάτες του και μετά από επανειλημμένες συναντήσεις-συζητήσεις και πολύωρες συσκέψεις με όλο το νομικό και επιστημονικό επιτελείο του Υπουργείου και τις αρμόδιες Διευθύνσεις, τόλμησε να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που υπήρχε, με κύριο μέλημα της την προστασία του περιβάλλοντος, και την άγρια ζωή της περιοχής, τονίζοντας τα θετικά οφέλη που προκύπτουν για όλη την περιοχή με τον βιοκλιματικό οικισμό της Ολυμπιάδας Κορινού.

Αξίζουν συγχαρητήρια όμως, τόσο στον Δήμαρχο Κατερίνης για την επιστημονικά τεκμηριωμένη δουλειά που έκανε και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου, όσο και στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου οικοπεδούχων της Ολυμπιάδας και ειδικότερα τον πρόεδρο κ. Γκούνα, για την άκρως υπεύθυνη στάση που κράτησαν κατά την διάρκεια των μαραθώνιων συσκέψεων, θυσιάζοντας εκατοντάδες αγορασμένα από τους ίδιους με κόπους και ιδρώτα στρέμματα στην περιοχή της Ολυμπιάδας, για την δημιουργία ειδικών θυλάκων που οδηγούν στην διαρκή αειφορία του τόπου.

Στόχος όλων μας από την πρώτη στιγμή ήταν να βρούμε πεδία προσέγγισης της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής με την δημιουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού οικισμού - του πρώτου και μεγαλύτερου σε όλη την Ευρώπη που θα συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, οι κύριοι Γιάννης Μανιάτης, Ταγαράς Νικόλαος, Σωκράτης Αλεξιάδης και η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, έδειξαν πρωτόγνωρη πολιτική υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, έλυσαν ένα θέμα που οι προηγούμενες ηγεσίες δεν θέλησαν καν να το αγγίξουν και απέδειξαν πως η πολιτική όσο και οι Πολιτικοί μπορούν να δώσουν λύσεις σε συνεργασία με τους επιστήμονες από τον χώρο της περιβαλλοντολογίας και οικολογίας με τους τοπικούς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

πηγη! http://eptanews.gr/