Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μπήκαν στο Πανεπιστήμιο δίνοντας «λευκές κόλλες»


Το Ποντίκι Web

Γίνεται πολύς λόγος, και όχι άδικα, για τα παιδιά που κατάφεραν να αριστεύσουν στα εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι… Εκείνοι που κατάφεραν να μπουν στο Πανεπιστήμιο με λευκές κόλλες. Και δεν είναι λίγοι.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο οποίο ο τελευταίος εισακτέος μπήκε γράφοντας σχεδόν 0 στα 6 μαθήματα στα οποία εξετάστηκε.



Συγκεκριμένα, ο εν λόγω υποψήφιος είχε μέσο όρο στα 6 μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 0,53, ενώ σε Αρχαία και Ιστορία Κατεύθυνσης έγραψε 0. Ωστόσο, η εισαγωγή του στο τμήμα Ισπανικής γλώσσας πραγματοποιήθηκε λόγω της άριστης επίδοσης του στο μάθημα της Ισπανικής γλώσσας.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και σε σχολή Ιταλικής φιλολογίας, όπου ο τελευταίος εισακτέος έγραψε 0 σε αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης ενώ ο μέσος όρος στα 6 μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης ήταν 2,53. Ωστόσο, στο τμήμα Ιταλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθήνας καλύφθηκαν οι 53 από τις 67 θέσεις.

Τα υπόλοιπα τμήματα στα οποία εισήχθησαν μαθητές με χαμηλούς βαθμούς ήταν το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας, όπου ο τελευταίος εισακτέος είχε άθροισμα στα δυο βασικά μαθήματα 4 και μέσο όρο στα 6 μαθήματα 3,42, ενώ στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λευκάδας ο τελευταίος υποψήφιος που πέτυχε την εισαγωγή του είχε άθροισμα βαθμολογίας 4,4 στα δυο βασικά μαθήματα και μέσο όρο στα 7 μαθήματα που εξετάστηκε, πέραν του ειδικού μαθήματος, 3,01.