Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

" εκ στόματος κόρακος «κρα»

  

Αλήθεια είναι κανείς που δεν χαίρεται για την θαρραλέα στάση του Υπουργού Οικονομικών της 
Αργεντινής και της Προέδρου της Αργεντινής απέναντι στα χρηματιστηριακά κοράκια;


Απέναντι σε αυτούς που αγόρασαν ομόλογα ονομαστικής αξίας 1,5 δισ δολαρίων στη τιμή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και θέλουν να πληρωθούν στο 1,5 δις,  απειλώντας την Αργεντινή με χρεωκοπία έχοντας την στήριξη της Αμερικάνικης δικαιοσύνης; Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν αντί τα χρήματα της Αργεντινής να δοθούν στους πιστωτές που αποδέχτηκαν το κούρεμα να δοθούν στα λεγόμενα κοράκια ακυρώνοντας όλο το κούρεμα και βυθίζοντας την Αργεντινή στο χάος;

Και όμως υπάρχουν. Είναι τα κόμματα της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. κάτι Ρηγάδες και Γεωργιάδηδες οι οποίοι αφού υπέκυψαν σε όλες τις απαιτήσεις της Τρόικας δίνοντας γην και ύδωρ, αφού κούρεψαν τα λεφτά των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νοσοκομείων και των Πανεπιστημίων και των κάθε λογής μικρών ομολογιούχων, αποζημίωσαν την ίδια στιγμή στην ονομαστική τους αξία τα κάθε λογής κοράκια. Είναι αυτοί οι οσφυοκάμπτες οι οποίοι φωνάζουν και κράζουν επειδή κάποιοι αντιστέκονται ακριβώς γιατί αποδεικνύεται ότι υπάρχει και ο δρόμος της αντίστασης.

Αυτή την ώρα η Αργεντινή, ο λαός της Αργεντινής, χρειάζεται τη διεθνή συμπαράσταση στον δίκαιο, ηθικό και νόμιμο αγώνα τους κατά των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Ένας αγώνας που αφορά όλους τους λαούς, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους τίμιους ανθρώπους.

Όσοι επιχαίρουν, όσοι λοιδορούν είναι αυτοί που δεν είχαν τα κότσια, δεν είχαν την διάθεση ή μάλλον όσοι είναι τυφλοί υπηρέτες των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που δικαίως ονομάζονται κοράκια. Και ως γνωστόν." εκ στόματος κόρακος «κρα» εξελεύσεται".