Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μετά τη ΝΔ έρχονται και οι παπάδες

Σκοταδισμός

Η οδύσσεια του αντιρατσιστικού συνεχίζεται. Μετά τις αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ, που « αυξάνονται και πληθύνονται» σειρά παίρνουν οι μητροπολίτες. Που δηλώνουν «οργισμένοι» και ζητούν την απόσυρση του «πονηρού» και «ελεεινού» νομοσχεδίου που «εναντιώνεται στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και την Αγία Γραφή». Μένει να φανεί αν το πολύπαθο καικουτσουρεμένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο –ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει τροπολογίες για το αξιόποινο των ρατσιστικών πράξεων και το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, που δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο – θα καταφέρει να φτάσει στη Βουλή για ψήφιση αν θα μπει και πάλι στον «πάγο». Ήδη βουλευτές της ΝΔ ζητούν την αναβολή της διαδικασίας ώστε να ψηφιστεί στην ολομέλεια και όχι στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής.


Υπενθυμίζεται πως πίσω απο το αρχικό πάγωμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που προωθούσε ο τότε υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης υπήρχε ένα μαύρο παρασκήνιο με αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ και πιέσεις από συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μεταξύ των οποίων και ο Τ. Μπαλτάκος για τον οποίο αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και η στενή σχέση που διατηρούσε με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τη σκυτάλη κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου πήραν από τους βουλευτές της ΝΔ, μητροπολίτες. Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει πως «ο νόμος αυτός είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου».

«Δεν το περιμέναμε ποτέ ότι στην πατρίδα μας την Ελλάδα θα συζητηθεί διά να εφαρμοστεί διά νόμου μία τέτοια στυγνή δικτατορία, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα "σύκα-σύκα" και την "σκάφη-σκάφη"» αναφέρει ο μητροπολίτης, σημειώνοντας ότι «στην επαρχία μου, την Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κληρικοί και λαικοί και απλός λαός (τσοπάνηδες και γεωργοί) είναι όλοι οργισμένοι εναντίον σας για το τόλμημά σας να προωθείτε ένα τέτοιο ελεεινό νομοσχέδιο ενάντιο προς την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας».

Στο Romfea.gr δημοσιεύονται ακόμα δηλώσεις από τον μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, ο οποίος χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «πονηρό» και ζητάει την απόσυρσή του καθώς μεταξύ άλλων «θέλει να καλύψει και την διαστροφή της ομοφυλοφιλίας». Επιστολές διαμαρτυρίας έστειλαν και οι μητροπολίτς Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ ζητώντας την απόσυρσή του. «Ανοίγει ο ασκός του αιόλου καθώς θά μπορεῖ νά κολάζεται ποινικά ὄχι μόνον ἡ πρᾶξις ἀλλά καί ἡ ἔκφρασις γνώμης», αναφέρουν, ενώ μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «προστασία που επιχειρείται στις σεξουαλικές παρεκτροπές και διαστροφές».

Κατά τα άλλα και εν μέσω των «αμαρτιών» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου «δάκρυσε η εικόνα του Αγίου Ιννοκεντίου Μόσχας», που βρίσκεται σε παρεκκλήσι εντός της Θεολογικής Σχολής. «Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών η εικόνα του Αγίου ανέβλυζε ένα παχύρευστο υγρό, το οποίο ευωδίαζε σε όλο το ναό. Εκ πρώτης όψεως δεν εντοπίζουν φυσικά αίτια για το φαινόμενο», όπως μεταδίδει η ίδια ιστοσελίδα. Και η απόδειξη του «θαύματος»...


tvxs