Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Διαδηλώσεις ανά την Υφήλιο για την κλιματική αλλαγή



Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη για να απαιτήσουν άμεση δράση για την κλιματική αλλαγή, ως μέρος μιαςπαγκόσμιας πρωτοβουλίας διαδηλώσεων πριν από την ειδική σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα. Η Νέα Υόρκη φιλοξένησε την κύρια πορεία, η οποία έχει χαρακτηριστεί η «μεγαλύτερη κλιματική πορεία στην ιστορία». Την πορεία στη Νέα Υόρκη μετέδωσε ζωντανά τοtvxs.gr μέσω το democracy now.


Περίπου 2.600 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 159 χώρες με εκατομμύρια διαδηλωτές. Διαδηλώσεις έγιναν, μεταξύ άλλων, στο Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Νέο Δελχί και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Ενημερωτική εκδήλωση από περιβαλλοντικές οργανώσεις πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Δείτε φωτογραφίες:


Βρυξέλλες, Βέλγιο


Μελβούρνη, Αυστραλία


Κωνσταντινούπολη, Τουρκία


Νέο Δελχί, Ινδία

Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται δύο ημέρες πριν συναντηθούν στη Νέα Υόρκη περισσότεροι από 120 παγκόσμιοι ηγέτες και αρκετοί επικεφαλής της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που συγκαλείται από το γενικό γραμματέα Μπαν Κι-Μουν.

Έπειτα από ενός λεπτού σιγή, στις 13:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας), 32 φιλαρμονικές, καμπάνες εκκλησιών σε όλη την πόλη και τύμπανα, καμπάνες και σφυρίχτρες των διαδηλωτών «σημάναν ένα συναγερμό για κλιματική δράση».
tvxs