Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Νεαρή πρωτοετής γράφεται στη σχολή της, σπάει το ρεκόρ ταχύτερης εγγραφής στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Μια σατιρική ματιά στην πραγματικότητα




Μια εξωπραγματική επίδοση πέτυχε εχθές το πρωί η 18χρονη Αμαλία, νεοεισαχθείσα φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία έσπασε το ρεκόρ ταχύτερης εγγραφής στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημειώνοντας τον ασύλληπτο χρόνο των 17 δευτερολέπτων από την ώρα που εγγράφηκε στο πρώτο εξάμηνο της σχολής της μέχρι την ώρα που γράφτηκε στη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ κρατούσε από το μακρινό 1991, όταν ο -40χρονος σήμερα- πρωτοετής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ Απόστολος Γκιώνης είχε προλάβει να γραφτεί στη ΔΑΠ σε μόλις 29 δευτερόλεπτα, επίδοση που τότε είχε αμφισβητηθεί έντονα για την εγκυρότητά της από την ανταγωνιστική ΠΑΣΠ.

Αμέσως μετά το ιστορικό επίτευγμά της, η Αμαλία προέβη σε δηλώσεις στο ρεπόρτερ του «Κουλουριού» ο οποίος βρέθηκε στο σημείο έπειτα από 2 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. «Δεν γνώριζα για την ύπαρξη του συγκεκριμένου ρεκόρ αλλά σε κάθε περίπτωση νιώθω πολύ καλά για το χρόνο που έκανα, έστω και αν έγινε κατά τύχη. Ακόμα είναι νωρίς αλλά είμαι αισιόδοξη ότι θα περάσω όμορφες στιγμές ως φοιτήτρια του Πα. Πει. και ταυτόχρονα ως ενεργό μέλος της ιστορικής ΔΑΠ» ανέφερε, καθώς επεξεργαζόταν τον πάκο με τις φωτοτυπημένες σημειώσεις, την κονκάρδα, την κορδέλα για τα μαλλιά και τις προσκλήσεις για πάρτυ και εκδρομές στη Μύκονο και την Αράχωβα που είχε μόλις λάβει από τους ιθύνοντες της παράταξης που την υποδέχθηκαν στη σχολή.

Από την πλευρά του, ο τεταρτοετής Ευάγγελος, πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο πανεπιστήμιο Πειραιά δήλωσε «υπερήφανος» για το ρεκόρ το οποίο όπως έσπευσε να διευκρινίσει «κανείς δεν περίμενε ότι μπορεί να σπάσει κάποια μέρα» ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια «σε όλα τα παιδιά που όλες αυτές τις ημέρες υποδέχονται τους πρωτοετείς, με σκοπό να τους καλωσορίσουν και να τους δεχθούν με τον καλύτερο τρόπο στη μεγάλη οικογένεια της Δημοκρατικής Ανανεωτικής Πρωτοπορίας».

«Χωρίς αυτούς μια τέτοια επίδοση δεν θα ήταν δυνατή» πρόσθεσε, ενώ σήκωνε το γιακά της μπλούζας του που είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια πτώσης.

Για το θέμα παρέμβαση έκανε και ο πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος έγραψε στο Twitter, «Και κάποιοι λένε ότι περνάμε κρίση στους νέους... ΔΑΠάρα για πάντα, μπράβο Αμαλία!» ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε «Και α και ου και α και ου και α και ου και δεν είμαι καλά».

left.gr/