Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Εκπρόσωπος του Μνημονίου...


Στο μέτωπο της καταστροφολογίας για τα δεινά που περιμένουν την ελληνική οικονομία και τους εργαζόμενους, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επικείμενες εκλογές, προστέθηκε χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος! Όχι πως περιμέναμε κάτι άλλο, αλλά ο πρόεδρος, ο εκπρόσωπος (;) των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, υιοθέτησε την επιχειρηματολογία των Σαμαρά - Βενιζέλου, αλλά και του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, ευθέως, παρουσιάζοντας εαυτόν ως δήθεν υπεύθυνο, αλλά ενάντια στα συμφέροντα αυτών που υποτίθεται πως εκπροσωπεί.

Γι' αυτό τον λόγο δεν δίστασε χθες να χαρακτηρίσει "νομικό βολονταρισμό" τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ!

Ο Παναγόπουλος, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα με νόμο "ενδεχομένως να προκαλέσει 'σοκ' που δεν ξέρω αν η αγορά εργασίας μπορεί να το αντέξει" (!), επιχείρησε μια σκόπιμη λαθροχειρία:

Υποστήριξε πως το αίτημα των συνδικάτων είναι η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και όχι η νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2012, όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τον έριξε από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά, και στα 490 ευρώ μεικτά για τους νέους κάτω των 25 ετών. Αλλά από πότε η νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού αποκλείει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις που επίσης είναι δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Με τον γνωστό Πασοκικό τρόπο που έχουν διδάξει οι προκάτοχοί του και μετέπειτα υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη και Παπανδρέου, ο γνωστός Παναγόπουλος μας εξηγεί τους λόγους που είναι "πολύ επιφυλακτικός" (sic): "Ενδεχομένως με νόμο να προκαλέσει άλλο 'σοκ' που δεν ξέρω αν η αγορά εργασίας μπορεί να το αντέξει. Είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, θα μπορούσα κανονικά σε 30 δευτερόλεπτα να σας το πω, γιατί πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι δεν ξέρουν και την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Και αν βρισκόταν κάποιος κι έλεγε να κάνουμε 1.000 ευρώ τον κατώτερο μισθό, θα το πλήρωνε η αγορά;" αναρωτήθηκε.

Μην ανησυχείτε και μην κουράζεστε, κ. Παναγόπουλε, την γνωρίζουμε την επιχειρηματολογία, την έχει διατυπώσει καλύτερα πριν από σας ο κ. Σαμαράς...

Α.ΠΕ. - Αυγή