Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η διεύθυνση του 3 ΜΑΡΚΕΤ προκειμένου να περάσει την εργασιακή ζούγκλα, εντείνει την 
τρομοκρατία, συκοφαντεί τους εργαζόμενους και επιρρίπτει λάθη που δεν ευσταθούν, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ψυχικής τους υγείας. Απειλεί τους εργαζόμενους να μην μπούνε στο σωματείο και ιδιαίτερα αυτούς που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Με την...
απειλή της απόλυσης υποχρέωσε όλους τους εργαζόμενους, παλαιούς και νέους, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 30%. Ο μισθός πλέον όχι μόνο έχει μετατραπεί σε χαρτζιλίκι, αφού κυμαίνεται από 340€ έως 600€ το μήνα, αλλά δίνεται και κατά βούληση από τον εργοδότη. Επίσης δεν πληρώνει τις υπερωρίες, τα επιδόματα, όπως αυτό του ταμείου, δεν πλήρωσε και καμία Κυριακή που δούλεψαν οι εργαζόμενοι. Δεν τους δίνεται μηνιαίο εκκαθαριστικό με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πόσα χρήματα παίρνουν. Αποφάσισε και ανάγκασε τους εργαζόμενους να μην πάρουν το επίδομα αδείας σε χρήματα, αλλά σε προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν δοθεί οι περισσότερες άδειες και τα ρεπό δίνονται κατά το δοκούν. Η παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι εργαζόμενοι έχουν γίνει υποχείρια και τα πόστα τους είναι γενικών καθηκόντων, αφού ο υπεύθυνος ψυγείου καθαρίζει και το wc ενώ ο αποθηκάριος εκτελεί χρέη ταμία. Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα καταγγέλλει το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. και καλεί την επιθεώρηση εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν..


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,


Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που βιώνετε εσείς και οι οικογένειές σας δεν είναι περιστασιακό ή μεμονωμένο τοπικό φαινόμενο. Πρόκειται για ένα γενικευμένο εργασιακό καθεστώς σε όλους τους χώρους δουλειάς που το έχουν επεξεργαστεί η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και οι κεφαλαιοκράτες. Νόμιμα οι εργοδότες κατάργησαν την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, νόμιμες είναι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, νόμιμα μειώσανε τους μισθούς. Νόμιμα είναι τα 4ωρα που γίνονται απλήρωτα 5ωρα, η εκ περιτροπής εργασία, οι απολύσεις και άλλες τέτοιες αθλιότητες. Μόνο που αυτοί οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και εμείς παλεύομαι για να τους καταργήσουμε. Διαφορετικά είναι σαν να αποδεχόμαστε τη σκλαβιά που οικοδομούν οι κεφαλαιοκράτες, με την εξουσία τους για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την εργατική τάξη αν αυτή δεν αγωνιστεί και δεν πάρει την εξουσία στα χέρια της.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,


Υπάρχει και ο άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους. Είναι ο δρόμος της οργανωμένης ταξικής πάλης, της αλληλεγγύης, η απάντηση μέσα από το σωματείο ενάντια στους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους με όποιον μανδύα και αν αυτές παρουσιάζονται. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση και η εργοδοσία, γι’ αυτό απειλούν τους εργαζόμενους να μην μπούνε στα σωματεία.


Αν οι εργάτες καταλάβουν τη δύναμή τους, τότε το δίκαιο είναι θέμα χρόνου να το επιβάλουν. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Ο φόβος, το ψέμα, η πλύση εγκεφάλου, η παραπληροφόρηση από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους για να μην οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα που οικοδομούν μας έφεραν ως εδώ. Ψηλά το κεφάλι! Αντισταθείτε, οργανωθείτε στο Συνδικάτο για να επιβάλουμε το δίκαιο. Παλεύουμε για υπογραφή νέας Ε.Σ.Σ.Ε. και Κ.Σ.Σ.Ε με αυξήσεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2-10-2014
έξω από το 3ΜΑΡΚΕΤ στις 4 μμ


Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας <<Η Πρωτοπορία>>