Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το ατύχημα με τον καφέ, το σεργιάνι για τους 180 και η ερώτηση που ενόχλησε τον Σαμαρά



Στιγμές χαλάρωσης με πρωινό καφέ παρέα με βουλευτές της ΝΔ πριν από τη μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης είχε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο καφενείο της Βουλής – αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας - εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «θα πάει καλά» - όπως είπε.

Ωστόσο, η πρώτη γουλιά συνοδεύτηκε από ένα ατύχημα καθώς την ώρα του σερβιρίσματος χύθηκε ο καφές, κάτι που οι βουλευτές που τον πλαισίωναν το χαρακτήρισαν «γούρι». «Γούρι, λεφτά θα πάρεις» του είπε ο Γ. Μιχελάκης.
Ανάμεσα στους 20 και πλέον «γαλάζιους» βουλευτές που είχαν περικυκλώσει τον Α. Σαμαρά ξεπρόβαλε μία πρώην βουλευτής της ΝΔ, η Πόπη Φουντουκίδου η οποία αιφνιδίασε τον Πρωθυπουργό με την απορία της: «κύριε Πρόεδρε, πρέπει να απαντήσουμε πειστικά στο μέσο πολίτη, τι παραπάνω θα του πάρει μία κυβέρνηση της Αριστεράς από αυτά που της πήραμε εμείς;» Ο Πρωθυπουργός άφησε αναπάντητη την ερώτηση και μάλλον φάνηκε να μην του πολυαρέσει η συγκεκριμένη αναφορά.

Αντίθετα έδειξε να … κολακεύεται όταν άκουσε τον Β. Υψηλάνη (βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ) να λέει με ποδοσφαιρικούς όρους ότι «έχουμε έτοιμο το ρόστερ για τους 180 και ότι έχουμε καλό προπονητή» (αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό) κι ο Α. Σαμαράς να προσθέτει «έχουμε ψυχή».

Βουλευτές της ΝΔ (μεταξύ των οποίων οι Μ. Χαρακόπουλος, Δ.Τζαμτζής κ.α) του ζήτησαν οι αγρότες που έχουν γεννηθεί το 1948 και ξαφνικά πάνε από τα 65 στα 67, να πάρουν τη σύνταξη τους τον Ιανουάριο του 2015 αντί τον Ιούνιο του 2015. Αμέσως ο Πρωθυπουργός πήρε στο κινητό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του ζήτησε να το κοιτάξει…

Στις συζητήσεις που είχε με τους βουλευτές της ΝΔ ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ΕΝΦΙΑ τονίζοντας πως τώρα με τα διορθωμένα εκκαθαριστικά οι πολίτες θα καταλάβουν την πραγματική μείωση στο φόρο σε σχέση με το περσινό χαράτσι.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο Εντευκτήριο της Βουλής, βγαίνοντας σεργιάνι για τους … 180.

Εκεί συνάντησε δύο ανεξάρτητους βουλευτές, τον Κ. Γιοβανόπουλο και τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, οι οποίοι του θύμισαν την υπόσχεση που είχε δώσει για μία και μόνη εξεταστική για το μνημόνιο. «Είναι Μακεδόνες και μας αγαπάνε» είπε στον Πρωθυπουργό ο Γ. Ιωαννίδης ενώ ειδικά για τη κ. Γιαταγάνα είπε «είναι καθαρόαιμη δικιά μας και μας χρωστάει…» «Εγώ δεν είμαι με κανένα…» απάντησε εκείνη.
Στη συνέχεια είχε θερμή χειραψία με τον Κ. Σκανδαλίδη που βρισκόταν στο τέλος της αίθουσας μαζί με τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο και τον Γ. Κουτσούκο ενώ είχε εγκάρδιο τετ – α-τετ με την Άντζελα Γκερέκου.

Λευτέρης Γαλανός, στο Ποντίκι