Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Κοριός» Αντιτρομοκρατικής για λογαριασμό επιχειρηματιών;

Υποκλοπές



Πληροφορίες για ένα νέο σκάνδαλο υποκλοπών με εντολοδόχο αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και με εντολείς επιχειρηματίες έρχονται στη δημοσιότητα. Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απομακρύνθηκε από τη θέση αιφνιδιαστικά ύστερα από απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και διαρροές συνδέουν την απομάκρυνσή του με υπόθεση διακίνησης CD με ηχογραφημένες συνομιλίες που έγιναν για λογαριασμό επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο τμηματάρχης που απομακρύνθηκε θεωρείται αξιωματικός μεγάλης εμπειρίας και είχε την ευθύνη «χειρισμού» του συστήματος παρακολούθησης τηλεφωνικών επικοινωνιών. Φέρεται να συμμετείχε στις έρευνες και για τις δύο συλλήψεις του Νίκου Μαζιώτη, ενώ είχε συμμετάσχει και σε άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ. Επιπλέον επί σειρά ετών ήταν προϊστάμενος στην ειδική ομάδα ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχε επαφή με τη CIA και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Διαρροές από επιτελείς της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «τις τελευταίες εβδομάδες προέκυψε ότι από τη συγκεκριμένη υπηρεσία είχαν διακινηθεί παρανόμως CD με ηχογραφημένες συνομιλίες που έγιναν για λογαριασμό επιχειρηματιών. Σε απόλυτη παρέκκλιση βεβαίως με τη νόμιμη διαδικασία για την εξάρθρωση ενόπλων ομάδων, εγκληματικών οργανώσεων κτλ.».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «το συμβάν αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια, που ζήτησε πληροφορίες για το παρασκήνιο της υπόθεσης». Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή υπήρξε κεντρική απόφαση για την απομάκρυνση του τμηματάρχη ο οποίος μετατέθηκε σε υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής. Από το υπουργείο δεν διέψευσαν τις πληροφορίες. «Ο υπουργός δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα», ήταν η απάντηση που δόθηκε σε σχετική ερώτηση.

Από το Βήμα σημειώνεται πως παρόμοιες διαρροές για παράνομες υποκλοπές είχαν υπάρξει προ περίπου ενός χρόνου και για επιτελικά στελέχη της ΕΥΠ.
tvxs