Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Νίκος Ρωμανός




Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Αγιος Παύλος» εισήχθη ο Νίκος Ρωμανός μετά από απεργίας πείνας 10 ημερών. οριακή είναι και η κατάσταση της υγείας του Ηρακλής Κωστάρη, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 3 εβδομάδες. Και οι δύο αρνούνται σίτισης, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της διοίκησης των φυλακών να τους παραχωρήσει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται.
Χθες απορρίφθηκε νέο αίτημά του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη ληστεία στο Βελβεντό, για εκπαιδευτική άδεια, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του. Το συμβούλιο των φυλακών από την πλευρά κατηγόρησε το Νίκο Ρωμανό ότι με τις ανακοινώσεις του, τους στοχοποιεί, για να απαντήσει εκείνος ότι στόχος του δεν είναι να τους στοχοποιήσει αλλά να διαμαρτυρηθεί.

Ο ίδιος παρά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο δηλώνει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας.

Αγώνα για το δικαίωμα του σε εκπαιδευτικές άδειες δίνει εδώ και 3 εβδομάδες όμως και ο Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την 17Ν. Ο Κωστάρης λάμβανε κανονικά τις εκπαιδευτικές άδειες επί 2,5 χρόνια, έως ότου αποδράσει ο καταδικασμένος για την 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός. Στη συνέχεια, αν και είχε επιδείξει άριστη συμπεριφορά, ο Ηρακλής Κωστάρης δεν έλαβε επόμενη άδεια, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η κατάσταση της υγείας του Κωστάρη είναι επιβαρυμένη και η οικογένειά του όπως και η επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα του, ζητούν να τον επισκεφθούν και να τον εξετάσει εξωτερικός γιατρός προκειμένου να γνωματεύσει για την κατάσταση της υγείας του.
tvxs