Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε συνάντηση με Σαμαρά, περιττός ο Βενιζέλος


Υπό προϋποθέσεις

Το ενδεχόμενο πρόσκλησης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ώστε να λάβει γνώση των δεδομένων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σχολίασε θετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας παράλληλα πως σε μία τέτοια συνάντηση θα ήταν περιττή η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.



«Αν ο πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη να καλέσει τον κ. Τσίπρα θα το δούμε. Ωστόσο εκ των προτέρων πάμε με τη θέση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης στα ζητήματα του χρέους. Τα πράγματα είναι σαφή» σημείωσε.

«Αν μια συνάντηση γίνεται για αναζήτηση συνενόχων δεν έχει αντίκρισμα. Αν πρόκειται για συνάντηση ως ενδιάμεσο βήμα για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τότε ενδεχομένως να έχει θετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός έναντι μίας συνάντησης μεταξύ των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα αποκλειστικά, λέγοντας χαρακτηριστικά «θεωρούμε περιττό τον κ. Βενιζέλο».

«Δεν πάμε σε μία τριμερή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεννοηθεί και να εκφραστεί με μία θέση είναι δικό της πρόβλημα» κατέληξε.