Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει εκλογές για τις εκλογές.

του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
μέλους της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τις εκλογές για να μπορέσει μια νέα κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί το δημόσιο χρέος πριν την υπογραφή νέων δεσμεύσεων με την Τρόικα, δεσμεύσεων τις οποίες ανέλαβε ήδη η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεσμεύσεις που θα σήμαιναν νέα βάρη για τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους, τους ελευθέρους επαγγελματίες, εξαθλιώνοντας και ξεπουλώντας παραπέρα τη χώρα
Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον Νοέμβριο σε επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε από όλα τα κόμματα πλην Χ.Α. : «άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών πριν από την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους και προκειμένου να διερευνήσουμε την πιθανότητα να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή».

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αρνήθηκαν την πρόταση του Τσίπρα και προτίμησαν να κάνουν την διαδικασία εκλογής Προέδρου μέρος της προεκλογικής τους καμπάνιας, επιλέγοντας τον κ. Δήμα ως υποψήφιο και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει εκλογές.

Με την μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι στο χέρι του Ελληνικού λαού ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τέρμα στο μνημόνιο, να βάλει τα θεμέλια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό , να βαθύνει τη δημοκρατία, να διαπραγματευτεί το δημόσιο χρέος με στόχο τη μείωση του μεγαλύτερου μέρους του.

Με ομαλό και συνταγμένο τρόπο να γίνουν εκλογές για να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή λαϊκή εντολή και ισχυρή στήριξη σε εθνικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης.

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος,
μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας