Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δυνατότητα στον ειδικό γραμματέα ΣΔΟΕ να καταστρέψει έγγραφα


Στην Αποχώρηση


Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, έλαβε το δικαίωμα να καταστρέψει όποια έγγραφα του ΣΔΟΕ θεωρεί πως θα πρέπει να καταστραφούν. «Μην διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του τη Δευτερά.
Όπως αναφέρεται στην Αυγή, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, «έμπιστος του πρωθυπουργού και πρώην έφορος Μεσσήνης, έχει στο εξής τη δυνατότητα να καταστρέψει όποια έγγραφα και αποφάσεις θεωρεί ότι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην απερχόμενη κυβέρνηση και στον ίδιο».

Αυτό προκύπτει από την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 3498/29-12-14 / τεύχος Β'). Στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται ξεκάθαρα στο άρθρο 1 παρ. Ιδ πως μεταβιβάζεται στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ η αρμοδιότητα για «έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης».
tvxs