Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Συντονισμένη εκστρατεία ενάντια στην... Μικρασιατική Καταστροφή


Προεκλογικοί  φόβοι για την πάρτη τους

Συστρατευμένη η κυβέρνηση κήρυξε την έναρξη της εκστρατείας, ενάντια στην «Μικρασιατική καταστροφή», ενδεχόμενης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, πριν γίνει καν η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε νέο του άρθρο στην εφημερίδα Real, φωτογράφισε την ελληνική οικονομική πραγματικότητα με δραματικούς τόνους, δίνοντας το ρόλο του πρωταγωνιστή του δράματος στον συνήθη ύποπτο, ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Σαμαράς καθιστά υπεύθυνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον φόβο των αγορών και καλεί τους βουλευτές να παραμερίσουν τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόταση που αναγάγει σε «εθνικό χρέος και λύτρωση».

Τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος περιέγραψε με όρους καταστροφής την περίπτωση που η λαϊκή βούληση στις κάλπες «παρεκκλίνει» από τα συνηθισμένα. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Καστοριά, ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι «όλα κρέμονται από μια κλωστή, που είναι η βούληση του ελληνικού λαού, και αν κοπεί μπορεί να οδηγηθεί η χώρα στην απόλυτη καταστροφή», θέτοντας παράλληλα τα πράσινα στελέχη σε ετοιμότητα για πρόωρες εκλογές.

«Στρατηγός» της εκστρατείας κινδυνολογίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ετοιμάζεται για «Μικρασιατική Καταστροφή». Συνεχίζοντας τη ρητορική επαναφοράς του ενδεχόμενο Grexit λόγω ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα πως εάν η Ελλάδα βρεθεί στην ανάγκη και στην πίεση να βγει από το ευρώ, η πείνα και η φτώχεια που θα δει αυτή η χώρα, δεν θα έχει προηγούμενο. «Θα την έχουμε ζήσει μόνο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συνοδοιπόροι στην κυβερνητική κινδυνολογία και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με τον ευρωπαίο επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, όπως τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλον Γιουνκερ και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

«Σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα, ούτε στις αγορές ούτε στην ΕΕ» ήταν το μήνυμα φόβου που έστειλε ο Μοσκοβισί, την ίδια στιγμή που τόνισε μιλώντας στην Κυριακάτικη Καθημερινλη ότι «δουλεύουμε με τους ανθρώπους που θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης με καλύτερη οικονομία».

Απάντηση στη συντονισμένη κυβερνητική κινδυνολογία, έδωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως όσοι κινδυνολογούν θέτοντας τη χώρα σε κίνδυνο θα λογοδοτήσουν ακόμα και ποινικά.
tvxs