Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Εισαγγελέας στέλνει στο εδώλιο τον διοικητή του ΙΚΑ για απιστία σε βάρος του Ταμείου




Ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την παραπομπή σε δίκη του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ζημίωσε το ΙΚΑ καθώς με απόφασή του έγινε άρση της κατάσχεσης λογαριασμών μεγάλης επιχείρησης ( σούπερ μάρκετ στη Βέροια) παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης χρωστούσε στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ. Για την ίδια υπόθεση και με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας θα καθίσουν στο εδώλιο οι Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης, υπεύθυνοι της εταιρείας σούπερ μάρκετ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το ΙΚΑ της Βέροιας έδωσε εντολή κατάσχεσης χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείες καθώς έληξε η δεκαπενθήμερη προθεσμία που είχε δοθεί στον επιχειρηματία για ρύθμιση οφειλών. Ωστόσο ο
Ροβέρτος Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης με αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια ευρώ.

Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1.700 θέσεις εργασίας. Μετά την κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης, για την υπόθεση θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του.

tvxs