Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Όλος ο Κορινός δεν ήταν εκεί. Γιατί γνωρίζει και τα προβλήματά του και τους υπεύθυνους γι αυτά.

Ένα σχόλιο στο Δελτίο Τύπου του 
βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κωνσταντόπουλου                                    
                                                               του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
                                                                              
κατοίκου Κορινού

Το ακροατήριο σας στον Κορινό κ. Κωνσταντόπουλε σας άκουγε να εκλιπαρείτε για την ψήφο ή μάλλον για τον σταυρό και το μυαλό του ήταν αλλού.

Στον ΕΝΦΙΑ, σε σπίτια και χωράφια, που μας έκανε νοικάρηδες του κράτους και της Τρόικα.

Στα δεκάδες κλειστά μαγαζιά κατά μήκος της κεντρικής οδού.
Στην ερήμωσή του από βιοτεχνίες και εργοστάσια που στόλιζαν κάποτε τον Κορινό.

Στις εκατοντάδες οικογένειες που ξενιτεύτηκαν αναζητώντας λίγη τύχη στα χρόνια του μνημονίου.

Στους δεκάδες νέους και νέες επιστήμονες που ψάχνουν για δουλειά στο εξωτερικό.

Στην ανεργία που τσακίζει όλα τα νοικοκυριά.

Στις μειώσεις μισθών και συντάξεων στα χρόνιο του μνημονίου και στις νέες που έχει ετοιμάσει ο Σαμαράς και η Ν.Δ. υπακούοντας στην Τρόικα.

Στο φόρο από το ένα ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες, στα λιπάσματα και τα φάρμακα που ακριβαίνουν, στο καπέλο του ΕΝΦΙΑ.

Στα έργα υποδομής που δεν γίνονται αφού ο Καλλικράτης και το μνημόνιο αποδεκάτισαν τον Κορινό και δεν δίνονται χρήματα ούτε για το πιο μικρό έργο.

Στο φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι επαγγελματίες, 26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή για το επόμενο έτος, συν το τέλος επιτηδεύματος , με αποτέλεσμα επαγγελματίας με έσοδα 10.000 να έχει έξοδα ( φόρο συν ΤΕΒΕ) περισσότερα από 10.000.

Στα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία και στο σπίτι του που κινδυνεύει από αυτές τις οφειλές.

Στα λεφτά που θα χρειαστούν για να πάνε στα φροντιστήρια τα παιδιά του ή για μια ώρα ανάγκης αν αρρωστήσουν, γιατί τη δωρεάν Υγεία και Δωρεάν Παιδεία τις καταντήσατε ένα μεγάλο παραμύθι.

Στην σύνταξη που δεν φτάνει για φόρους και φάρμακα.

Στις δεκαετίες που πέρασαν με υποσχέσεις για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που θάρθει, την ώρα που έχαναν την γη κάτω από τα πόδια τους. Πόσοι κοινοτάρχες, πόσοι δήμαρχοι, πόσοι βουλευτές και πόσες κυβερνήσεις για κάτι που ακόμα μοιάζει σαν κινούμενη άμμος.

Στους αγώνες που έδωσαν και δίνουν για να μην πέσει η γέφυρα του Κορινού και απομονωθεί ο Κορινός, αγώνες από κοινού με την κοινωνία και τους φορείς της Πιερίας και διαγράφονται από τον κ. Κωνσταντόπουλο για να τους καρπωθεί ο ίδιος για λίγα σταυρουλάκια.

Αυτά βλέπουν οι Κορινιώτες μαζί με τα διόδια που ζώνουν την Πιερία και το κλίμα φόβου που αποπνέουν τα προεκλογικά spot της Ν.Δ.

Και διαλέγουν τον δρόμο της ελπίδας για το αύριο, τον δρόμο της αλληλεγγύης, του αγώνα, της δημοκρατίας, της περηφάνιας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Γιατί πέρασε ο καιρός των παραγοντίσκων, του εκφοβισμού, των «δια πρωτοβουλιών μου», των μαυρογυαλούρων, των υποσχέσεων προεκλογικά και των σκληρών μέτρων μετά τις εκλογές.

Γι αυτό ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Και θα βάλλει τον γόνα του και για την επόμενη μέρα των εκλογών. Γιατί «για να γυρίζει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ». Από όλους μας. Και από τους Κορινιώτες.

Παραμερίστε λοιπόν για να περάσει το μέλλον και η ελπίδα!

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
                  κάτοικος Κορινού.

Διαβάστε:

http://lefteria.blogspot.gr/search?updated-max=2015-01-23T14:27:00%2B02:00&max-results=25