Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Πρωταθλητές στον τζόγο τα Ελληνόπουλα




Πρωταθλητές Ευρώπης στον τζόγο αναδεικνύονται τα Ελληνόπουλα, που επιδίδονται μανιωδώς στα τυχερά παιχνίδια, τόσο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, παράνομες λέσχες και σπίτια φίλων, όσο και στο διαδίκτυο. Αιτία η πρόθεση τους να αυξήσουν το χαρτζιλίκι τους ή να συνεισφέρουν στο οικογενειακό κομπόδεμα.

Την έρευνα για τη σχέση ανηλίκων και τζόγου παρουσιάζει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Πρόκειται για την ευρωπαϊκή έρευνα EUNET-ADB, που συντονίστηκε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και κατέληξε στη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στον εφηβικό τζόγο μεταξύ επτά χώρων του Ευρωπαϊκού Βορρά και του Νότου που εξετάστηκαν.

Με βάση τα ευρήματα, η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ενασχόλησης εφήβων με τον τζόγο, με το 7,9% των Ελληνόπουλων ηλικίας μεταξύ 14-17 ετών να τζογάρει συστηματικά στο διαδίκτυο και το 21,8% να τζογάρει σε σπίτια και παράνομες λέσχες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρουμανία η οποία παρουσιάζει και το υψηλότερο ποσοστό παθολογικής εξάρτησης των παιδιών με τον τζόγο, με το 51% των εφήβων που παίζουν συστηματικά τυχερά παιχνίδια να είναι παθολογικά «κολλημένο»-ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα είναι στο 20%.
tvxs