Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση διαμαρτύρονται για το θέμα της θέρμανσης στη μονάδα τεχνητού νεφρού

 
Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα αιμοκάθαρσης του γενικού 
νοσοκομείου Κατερίνης. Τι κάνει ο κ.Φαρμάκης και ο Διευθυντής του νοσοκομείου, για το 
θέμα της θέρμανσης στη μονάδα τεχνητού νεφρού? Ενώ είναι ενήμεροι για το πρόβλημα 
που υπάρχει, για...

άλλη μια φορά αδιαφορούν, γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα των νεφροπαθών, αλλά αρνούνται να δώσουν λύσεις...θα μπορούσαν οι ίδιοι άραγε, αν ήταν στη θέση των ασθενών, να αντέξουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι συνδεδεμένοι με τα μηχανήματα για 4 ώρες τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη μονάδα?
Τι κάνουν τελικά με την έλλειψη γιατρών στη μονάδα? Πόσες φορές πρέπει να το αναφέρουμε ότι ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ η ζωή μας, μέρα παρά μέρα που πάμε για αιμοκάθαρση? Μία γιατρός μόνο η κ. Μαλιάρα Μαρία η οποία είναι και η Διευθύντρια της μονάδας, αλλά κάθε Τρίτη και Πέμπτη έχει να εξυπηρετεί και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, ενώ θα πρέπει καθημερινά να επισκέπτεται και όλες τις άλλες κλινικές του νοσοκομείου. Όσο καλή θέληση και να έχει (που την έχει ) και την ευχαριστούμε γι'αυτό, είναι αδύνατον να ασκήσει τα καθήκοντά της όπως θα έπρεπε και θα ήθελε. Γιατί τα άλλα νοσοκομεία έχουν πολλούς νεφρολόγους, όπως της Βέροιας έχει 8 και το δικό μας μόνο έναν?
Απαιτούμε από τον κ. Φαρμάκη και από το Διοικητή να λύσει άμεσα το θέμα της θέρμανσης και να φροντίσουν με τις κατάλληλες ενέργειες ώστε να στελεχωθεί η μονάδα με γιατρούς νεφρολόγους (και όχι με οδοντιάτρους και οφθαλμίατρους ) που έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, γιατί έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης για την έλλειψη νεφρολόγων.

Οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση.