Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δ. Θεσσαλονίκης ο Απ. Αγγελόπουλος

Εξελέγη με 33 ψήφους, σε σύνολο 41 ψηφισάντων



της Κάτιας Γερακαρίτου

Εκλέχθηκε για τη θέση του Συμπαραστάτη του δημότη στο δήμο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος Απόστολος Αγγελόπουλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο.

Μετά από τη δεύτερη ψηφοφορία, ο κ. Αγγελόπουλος, προτεινόμενος από την Πρωτοβουλία, εξελέγη με 33 ψήφους, σε σύνολο 41 ψηφισάντων. Εικοσιτέσσερα άτομα ήταν οι υποψήφιοι για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη,

ενώ κατά τη δεύτερη ψηφοφορία αποχώρησε η δικηγόρος Τσιουτάνη Μαρία. «Υπόσχομαι να κάνω ότι περνά από το χέρι μου. Πρέπει με τους πολίτες να βοηθήσουμε το δημοτικό συμβούλιο για να επιταχύνουμε τη διοίκηση προς όφελος των πολιτών και των υπηρεσιών» είπε στην σύντομη τοποθέτησή του μετά την εκλογή του ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο Απόστολος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1967 και είναι απόφοιτος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις με ειδίκευση σε υποθέσεις Αστικού, Εμπορικού και Διοικητικού Δικαίου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Από το 2014 είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Θεσσαλονίκης αποκτά Συμπαραστάτη του Δημότη, θεσμό, που προβλέπεται από τον νόμο του «Καλλικράτη». Κατά την πρώτη θητεία της διοίκησης Μπουτάρη δεν κατέστη εφικτό να εκλεγεί πρόσωπο για τη συγκεκριμένη θέση, καθώς απαιτείται το πρόσωπο που θα επιλεγεί να εγκριθεί από τα 2/3 των μελών των δημοτικών συμβουλίων.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης θα καλείται να εξετάζει καταγγελίες που αφορούν στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και να αναλαμβάνει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τις συναλλαγές του κόσμου με τις τοπικές αρχές. O ΣΔΕ έχει υποχρέωση να απαντά στον πολίτη εγγράφως ή ηλεκτρονικώς εντός 30 ημερών.

Ακόμη, στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνεται η σύνταξη ετήσιας έκθεσης, στην οποία μεταξύ άλλων θα διατυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με τους πολίτες.


http://www.voria.gr